Sınırda tansiyon düşmüyor... ABD'den Rusya'ya çağrı

TAKİP ET

Rusya ile Ukrayna arasında Donbas gerilimi hız kesmeden devam ederken ABD'den yeni bir açıklama geldi. Washington yönetimi, bölgedeki gelişmeleri 'provokasyon' olarak adlandırıldı ve Moskova'ya flaş bir çağrıda bulundu.

Reklam
Reklam

Ukrayna ile Rusya arasında ayrılıkçı Donbas bölgesi yüzünden yeni bir savaşın eşiğine gelinirken sınırdaki gerilim bir türlü dinmiyor. Son günlerde peş peşe açıklamalara konu olan sınırdaki kriz ile ilgili ABD'den yeni bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü gerçekleştirdiği basın toplantısında Rusya'yı Ukrayna ile gerginliği tırmandırmaktan kaçınmaya çağırdı. Geçtiğimiz günlerde Moskova'nın sınır bölgesine yeni askeri sevkiyat gerçekleştirdiğini gözler önüne seren görüntüler ortaya çıkmıştı.

GELEN RAPORLAR 'İNANDIRICI'
ABD'nin açıklamasında bu konuya da dikkat çekildi. Ukrayna sınırı yakınında ve Kırım'da toplanan Rus askerlerine dair gelen raporlar 'inandırıcı' olarak nitelendirildi.

MOSKOVA'YA ÇAĞRI: AÇIKLIK GETİR
Aynı açıklamada Moskova'nın bu adımları 'provokasyon' olarak adlandırıldı ve Moskova'ya 'bu konuya açıklık getir' çağrısı yapıldı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, Rusya'yı bölgedeki tansiyonu yükseltmemeye davet etti.