Servetleri dudak uçuklatıyor... Tüm zamanların en zengin 20 suçlusu

TAKİP ET

MSN tüm zamanların en zengin 20 suçlusunu sıraladı. Bu 20 suçlu uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer çeşitli suçlarla devasa servet biriktirmeyi başardı.

Reklam
Reklam

Dawood Ibrahim: Servetin Usame bin Ladin’den 10 kat daha büyük olduğu tahmin ediliyor
63 yaşında meşhur Hintli suçlu, medya kaynaklarına göre Pakistan'ın Karaçi kentindeki lüks bir sığınakta yaşıyor olabilir. Dünyadaki eroin kaçakçılığının yüzde 75'ini kontrol ediyor. Ancak elmas, altın ve emlak dahil olmak üzere başka çeşitli ticari kazançları da var.

Pablo Emilio Escobar: 30 milyar dolar
Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı. 1993'te vefat etmiştir. Hayatıyla ilgili çok sayıda film ve dizi yapılmıştır.

Al Capone: 100 milyar dolar
Alphonse Capone. İtalyan asıllı Amerikalı mafya lideridir. 1920- 1933 yılları arasındaki ABD alkol yasağından yararlanarak güçlendi. 1929'da Amerikan ekonomosinin zor günler yaşadığı Büyük Bunalım dönemindeki fırsatlardan yararlanarak gücünü arttırdı.

Frank Lucas: 52 milyar dolar
Frank Lucas 1960'lı yılların sonunda ve 1970'li yılların başında Harlem'de uyuşturucu satıcılığı ve organize suç örgütü patronluğu yapmış bir gangsterdir. En önemli başarısı uyuşturucu ticaretinde aracıları ortadan kaldırarak Güneydoğu Asya'dan uyuşturucuyu direkt olarak satın almasıdır

Amado Carillo Fuentes: 25 milyar dolar
Amado Fuentes, ilginç hobilerin ve çoklu yeteneklerin adamıydı. Kılık değiştirmek için yüz cerrahisi bile yaptırdı. Birden fazla uyuşturucu çetesine aynı anda bağlıydı. Amerika'ya ortalamanın 4 katı daha fazla kokain sokan bir Meksikalıydı ve "Göklerin efendisi" olarak tanınırdı. Bunun sebebi ise radara yakalanmamak için düşük yükseklikte uçurduğu jumbo jetlerle Amerika'ya tonlarca kokain sokmasıydı. En çok arananlar listesine giren Fuentes şansını Küba ve Rusya'da denedi fakat buralarda da dikiş tutturamadı. Meksika'ya geri dönmeye karar veren Fuentes, yüzünü değiştirmeye karar verdi ve estetik cerrahi masasına yattı ama o masadan bir daha kalkamadı. 1997 yılında ameliyat başarısız oldu ve hayata veda etti.

Bernard Madoff: 820 milyar dolar
Bernard Lawrence "Bernie" Madoff, dolandırıcı ve eski bir borsacı, yatırım danışmanı, ve finansör olan mahkûm bir Amerikalı. NASDAQ borsasının eski icra Yönetim Kurulu Başkanı ve ABD tarihinin en büyük mali dolandırıcısı olarak kabul edilir.

Viktor Bout: 6 milyar dolar
13 Ocak 1967 doğumlu filo sahibi silah kaçakçısı.

Allen Stanford: 2 milyar dolar
2012'de Amerikan milyarderinin 7 milyar dolarlık dolandırıcılık, kara para aklama ve adaleti engellediği tespit edildi.

Leona Helmsley: 2 milyar dolar
“Ortalamanın Kraliçesi” olan Leona Helmsley, kocası, emlakçı Harry Helmsley ile birlikte bir mülk imparatorluğu kurdu. 1992'de vergi kaçakçılığı nedeniyle 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Dennis Kozlowski: 600 milyon dolar
Endüstri holdinglerinden eski CEO'su Tyco, 1999-2002 yılları arasında şirketten yüz milyonlarca doları kaçırdığı için 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Parayı cömert yaşam tarzını finanse etmek, New York'ta lüks daireler ve yatlar gibi şeyler satın almak için kullandı.

José Figueroa Agosto: 100 milyon dolar
Bu ünlü Porto Rikolu uyuşturucu satıcısı birkaç kez tutuklandı.

George Jung: 100 milyon dolar
Bu kokain kaçakçısı 80'lerde servet kazanmış, ABD kıyılarına uyuşturucu kaçakçılığı yapmıştır.Başrollerini Johnny Depp ve Penelope Cruz'un oynadığı "Blow" adlı filmde gerçek hayat hikayesi anlatılan adam. Kokaini Amerika'ya sokmuş ve pazarın yüzde 85'ini elinde tutmuş bir dönem.

El Chapo: 1 milyar dolar
Joaquín Archivaldo Guzmán Loera Meksikalı uyuşturucu baronu. Guzmán Loera, 2014 yılında devlet güçleri tarafından yakalandı ancak 14 Temmuz 2014'te hapishanede duşların altına 1,5 kilometre uzunluğunda tünel kazdırıp firar etti.

Lucky Luciano: 105 milyon dolar
Charles "Lucky" Luciano, Sicilyalı Amerikan kökenli bir kanun kaçağıydı. Luciano, Amerika Birleşik Devletleri'nde modern suç organizasyonlarının babası olarak sayılır.

Kenneth Lay : sadece 2001’de 90 milyon dolarlık yasadışı kar
2006 yılında, Teksas'taki güçlü aracı kurum olan Enron'un eski CEO'su, grubun iflasından suçlu bulundu. Bu dolandırıcılık binlerce çalışanın ve yatırımcının kırılmasına neden oldu.

Semion Mogilevich: tahmin edilemez servet
Ukraynalı bir Yahudi ailesinin çocuğu olarak dünyaya gelen bu gangster, “patronların patronu” olarak adlandırılıyordu. Tüm zamanların en tehlikeli suçlularından biri. Aynı zamanda en zenginlerinden biri olabilir. 1970'de Ruslar, İsrail'e göç etmek isteyen Yahudi aileleri aldatmasıyla ünlendi. Daha sonra Rus Mafyası'nın başına geçti. En göze çarpan suçlarından bazıları cinayet, işkence, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı, gasp ve kara para aklamaydı.

Meyer Lansky: 100 milyon dolar
Rus-Yahudi göçmen Meyer Lansky Brooklyn'de yaşıyordu. Las Vegas, Bahamalar, Londra ve Küba'da kumarhanelerle kumar imparatorluğu kurdu. Lucky Luciano'nun yakın müttefiki olan bu gangster, yıllarca Ulusal Suç Sendikası'nın saymanlığını yaptı. 1983 yılında öldü.

Toto Riina: 125 milyonlarca dolarlık ele geçirilmiş varlık
Salvatore Riina, Cosa Nostra lideri ve "Babaların Babası" olarak anılan İtalyan mafya babası. "La Belva" ve "U curtu" lakapları ile bilinmekteydi.1930'da doğan Riina, 2017'de vefat etti.

Khun Sa: 5 milyar dolar
Khun Sa, 1974'ten 1994'e kadar Altın Üçgen'de afyon kaçakçılığından sorumluydu. O zamanlar ABD'ye Altın Üçgen'den ulaşan eroinin çoğu, Khun Sa’nın afyon tarlalarında yetişmişti. 1996'da Birman makamlarına teslim oldu.

Nicky Barnes: 105 milyon dolar
Bu eski New York uyuşturucu baronu, “Bay Dokunulmaz”, Harlem'deki eroin ticaretini polisleri yozlaştırıp yıllarca kontrol etti. Ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, ancak cezasını 1998 yılında düşürdü.