Selahattin Demirtaş'tan "Tiyatro" tartışmalarına ilk yorum

TAKİP ET

Selahattin Demirtaş, gündemi meşgul eden "tiyatro" tartışmalarına ilişkin, "Kadınların topluma verdikleri güçlü bir dayanışma mesajıdır bence" ifadelerini kullandı. Demirtaş'ın Devran isimli kitabı sahneye taşınmış ve tiyatroyu CHP ile HDP'li isimlerin birlikte izlemesi tartışma konusu olmuştu.

Reklam
Reklam

Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Devran isimli kitabı sahneye taşınmış, Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Kadir İnanır tiyatroyu beraber izlemişti. Bu konu siyasi arenayı uzun süredir meşgul ederken konuya ilişkin bir açıklama da Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'tan geldi.

"TOPLUMA DAYANIŞMA MESAJI VERDİLER"
Independent Türkçe'ye konuşan Demirtaş, "Eşiniz Başak Demirtaş, Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu, sizin öykülerinizden hazırlanan oyunu birlikte izledi. Muhalefetteki aktörlerin eşlerinin bir araya gelmesi, size ya da topluma bir mesaj mı?" şeklinde yöneltilen soruya şu şekilde cevap verdi:
"Kadınların topluma verdikleri güçlü bir dayanışma mesajıdır bence. Toplumun bütün kesimleri diyalog, empati, yakınlaşma ve çözüm için yan yana gelmekten çekinmemeli. İnsanlar birbirlerinden ilelebet korkarak, çekinerek mi yaşasınlar? Barış demek, barış istemek onurlu, erdemli bir tavırdır. Acıları kaşıyarak veya yarıştırarak toplumu sadece kamplara bölmüş olursunuz. Bizim özgürce, eşitçe, demokrasi içinde bir arada yaşamaya ihtiyacımız var. Kadınlar bu konuda cesur adımlar atıyorsa herkesin bundan sevinç ve mutluluk duyması lazım. Ben oradaki bütün kadınların toplumsal barış için güzel ve anlamlı bir şey yaptıklarını düşünüyor ve hepsine teşekkür ediyorum."

"YAKINLAŞMA TABANDA GERÇEKLEŞİYOR"
Başak Demirtaş, Dilek İmamoğlu ve Selvi Kılıçdaroğlu'yla ikinci kez bir araya geliyor. Sizin hapishaneye girmeniz, CHP ile HDP tabanında bir yakınlaşma sağlamış olabilir mi?

"İnsanları birbirlerine yakınlaştıran şey ortak mağduriyetlerdir. İnsanlar yan yana gelerek ortak çözümler üretmek istiyorlar. Bu yakınlaşma, siyasetin tavanından önce tabanında gerçekleşiyor. Siyaset bunu geriden ve mecburiyetten takip ediyor. Yoksa birbirinden çok uzak gibi görünen toplumsal kesimler demokrasi ortak paydasında bir araya rahatlıkla geliyor zaten. Bizler de bu toplumsal gerçekliğe ve haklı beklentiye destek oluyoruz sadece."