Sağlık çalışanının paylaşımı sosyal medyada zam kampanyası başlattı

TAKİP ET

Koronavirüsün en çok vurduğu ülkelerden biri olan İngiltere'de Acil Tıp Teknikeri olarak çalışan genç kadın, Twitter'dan yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Genç kızın "Ulusal Sağlık Servisinden çalıştığım için gururluyum" mesajı sosyal medyada sağlık çalışanları için yadım kampanyası başlattı.

Reklam
Reklam

Çin'den başlayıp tüm dünyada hızla yayılan özellikle Avrupa'da binlerce can alan koronavirüs İngiltere'de etkisini arttırarak devam ediyor. Şu ana kadar 6 bin 650 vakanın görüldüğü ölü sayısının ise 335 olduğu ülkede sağlık çalışanları da canla başla çalışıyor.

Sosyal medya üzerinden sağlık çalışanlarının fedakarlıklarını gözler önüne seren görüntüler gelmeye devam ediyor. Halk ise kendileri için mücadele eden çalışanlara farklı şekillerde desteklerini gösteriyor. İngiltere'de yaşayan kadın parademik sosyal medya hesabından yaptığı "Ulusal Sağlık Servisinden çalıştığım için gururluyum" açıklamasından sonra İngiliz'lerden büyük bir övgü aldı.

Koronaviürüs hastalarının bulunduğu serviste görev alan Laura Heath'ın bu açıklamasından sonra insanlar sosyal medya hesaplarından kendisine destek verip ayrıca sağlık çalışanlarına zam yapılması için kampanya başlattılar. Paramadik üniforması giydiği için gurur duyduğunu söyleyen Laura, pandemik hastalığının yaşandığı bu günlerde genç sağlık çalışanlarının ellerinden geleni yapamaya çalıştığını söyledi.