Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüs tedavisinde "Kullanmaya devam edeceğiz" dediği ilaç ile ilgili DSÖ geri adım attı!

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Türkiye Sıtma ilacını kullanmaya devam edecek" açıklamasının ardından Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüs hastalarının tedavilerinde kullanılan "Hidroksiklorokin" isimli ilacın denemelerinin yeniden başlatılacağını duyurdu.

Reklam
Reklam

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yoluyla basın toplantısı düzenleyen Ghebreyesus, geçen hafta "Dayanışma Denemesi Yürütme Grubu"nun toplandığını ve Kovid-19 hastalarının tedavilerinde kullanılan "Hidroksiklorokin"in kullanımının "güvenlik endişeleri" nedeniyle geçici olarak askıya alındığını anımsattı.

"TEDBİR AMAÇLI ALINAN BİR KARARDI"

Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 tedavisinde kullanılan sıtma ilacının denemelerinin yeniden başlayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Güvenlik verileri gözden geçirilirken bu karar tedbir amaçlı olarak alınmıştı. Dayanışma Denemesi'nin Veri Güvenliği ve İzleme Komitesi, verileri gözden geçirdi.

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Kaynak: Haberler.com / AA