Rusya'nın en güzeli seçildi

TAKİP ET

Miss Russia 2019 Güzellik Yarışması'nın birincisi belli oldu.

Reklam
Reklam

50 kişinin birincilik tacı için yarıştığı Miss Russia 2019'un birincisi belli oldu. Rusya'nın Azov kentinde yaşayan 20 yaşındaki öğrenci Alina Sanko, Miss Russia 2019 yarışmasında tacı hak eden isim oldu. Yaklaşık 1 milyon dolar değerindeki beyaz altından yapılan tacı bir önceki yılın füzeli Yulia Polyachikhina, Alina Sanko'ya taktı.

Alina Sanko 47 bin dolarlık ödülün yanı sıra ülkesini Miss World ve Miss Universe'de temsil etmeyi de garantilemiş oldu. Rusya genelinden 50 kişinin katıldığı yarışmada birinciliği elde eden Alina Sanko, modellik ve ressamlık yapıyor. Alina Sanko bir gün çizdiği eserleri bir sergide sanatseverlerle buluşturmayı hayal ediyor.

Yarışmada birinciliği elde eden Alina Sanko'nun yeni hedefleri arasında dil öğrenmek, seyahat etmek ve bağış yapmak var. Kazanmayı hiç beklemediğini ve hala kazandığına inanamadığını söyleyen Alina Sanko, olan bitene bir türlü alışamadığını ifade ediyor. Twitter hesabından "Peri masalı gibi" paylaşımı yapan Alina Sanko son derece mutlu olduğunu belirtiyor.

Alina Sanko'nun 2019 versiyonunda birincilik elde ettiği Miss Russia, Rusya'daki güzellik yarışmalarının en büyüğü ve prestijlisi olarak biliniyor. 1927 yılında Paris'te başlatılan Miss Russia Güzellik Yarışması günümüzde Rusya Kültür Bakanlığı tarafından desteklenerek organize ediliyor.