Rusya'da kanatlı planör yüksek gerilim hattına takıldı: 2 yaralı
Rusya'da kanatlı planör yüksek gerilim hattına takıldı: 2 yaralı, başlıklı haberin detayında; Rusya'da kanatlı planör sert iniş yapmasının ardından yeniden havalanınca yüksek gerilim hattına takıldı. Kazada planördeki 2 kişi elektrik akımına maruz kalarak yaralandı.
Rusya'nın Novgorod Bölgesi'ne bağlı Pestovsky kentinde kanatlı planör, pilotun kontrolü kaybetmesi ile yere sert iniş yaptı. Sert inişin ardından yeniden havalanan planör, bölgedeki yüksek gerilim hattına takıldı. Kazada planörde bulunan 2 kişi, elektrik akımına kapılarak yaralandı. Yaralıların kaldırıldığı hastane tarafından yapılan açıklamada, planörün pilotunun durumunun ağır olduğu, yolcunun ise durumun iyi olduğu aktarıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, planörün düştüğü yerden kaldırıldığı ve düşüş nedeni ile ilgili teknik inceleme yapılacağı duyuruldu.
Planörün yüksek gerilim hatlarına takılması nedeniyle bölgedeki 2 bin konuta elektrik verilemediği ve bu sorunun giderilmesi için elektrik şirketi çalışanları tarafından çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.
Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
Rusya'da kanatlı planör yüksek gerilim hattına takıldı: 2 yaralı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 13.07.2021 tarihinde DÜNYA haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. DÜNYA haberleri kategorisinde yer alan Rusya'da kanatlı planör yüksek gerilim hattına takıldı: 2 yaralı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
İHA