Rusya, 36 OneWeb uydusunu daha uzaya fırlattı

TAKİP ET

Rusya, 36 OneWeb uydusunu daha uzaya fırlattı, başlıklı haberin detayında; İngiliz OneWeb şirketine ait 36 uydu daha Rus yapımı Soyuz-2.1B roketiyle uzaya fırlatıldı.

Reklam
Reklam

Dünyaya daha hızlı internet sağlanması amacıyla tasarlanan İngiliz OneWeb şirketine ait 36 iletişim uydusu daha Rusya yapımı Soyuz-2.1B roketi ile Kazakistan’da bulunan Baykonur Uzay Üssü’nden uzaya fırlatıldı. Uyduların TSİ 11.40’ta başarılı bir şekilde fırlatıldığını belirten Rusya Uzay Ajansı (Roscosmos) uyduların yaklaşık 3 buçuk saat sonra yörüngesine oturacağını aktardı.

Roscosmos’un yan kuruluşu Glavcosmos, Arianespace ve Starsem şirketleri ile yapılan anlaşma kapsamında fırlatılan uyduların sayısı 356’ya ulaştı. Roscosmos ve OneWeb şirketi daha önce sözleşmenin detayına dair yaptığı açıklamada 2022 yılına kadar 648 uydunun uzaya gönderilmesinin hedeflendiğini duyurmuştu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Rusya, 36 OneWeb uydusunu daha uzaya fırlattı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "14.10.2021" tarihinde "DÜNYA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "DÜNYA" haberleri kategorisinde yer alan Rusya, 36 OneWeb uydusunu daha uzaya fırlattı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.