Rus haber ajansından skandal haber... Hatay için "çalıntı bölge" dediler

TAKİP ET

Rus medya kuruluşu Sputnik, 80 yıl önce Türkiye topraklarına katılan Hatay üzerinden provokasyona soyundu. Rus haber ajansı, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Şahsi meselem" dediği Hatay için "çalıntı bölge" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Suriye'nin İdlib kentinde Rusya destekli Esed rejiminin havadan ve karadan düzenlediği saldırılarda 34 kahraman askerimiz şehit oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), hain saldırının ardından rejim hedeflerini ateş altına aldı. Saldırılardarejim unsurlarının ağır kayıp vermesi Rus medyasını rahatsız etti.

"ÇALINTI BÖLGE" İFADESİNİ KULLANDILAR
Rusya haber ajansı Sputnik, 80 yıl önce Türkiye topraklarına katılan Hatay üzerinden provokasyona soyundu. "Çalınan İl: Suriye'nin Bir Köşesi, 80 Yıl Önce Neden Fransa Tarafından Türkiye'ye Verildi?" başlığıyla yayınlanan ve sosyal medyada da paylaşılan haberde, Hatay'ın yeniden Suriye toprağı olması gerektiği belirtildi. Ayrıca, 1923 yılında imzalanan Lozan anlaşması ile Türkiye'nin sınırlarının belirlendiği ifade edilerek Hatay'ın 'aniden' Türkiye'nin sınırlarına katıldığı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldı.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI TEPKİ GÖSTERDİ
Sputnik'in, Hatay'ı çalınan bölge (stolen province) olarak tanımlaması ve Hatay'ın ülkemize katılmasını ağır ifadelerle eleştirdiği yazı sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu. Bazı Twitter kullanıcıları, Sputnik'in Türkçe yayın yapan hesabını spamlamaya başladı. Twitter kullanıcıları, Rusya'nın Kırım'ı ilhakını hatırlatarak söz konusu habere tepki gösterdiler. Hatta kullanıcılardan biri, başka bir çalınan bölgeler listesi yazdı.