Rus ajanı, 20 yıllık sırrını açıkladı

TAKİP ET

Rusya'da Anna Chapman isminin büyük bir popülerliği var. Eski Rus ajanı olduğu ortaya çıkan 37 yaşındaki Chapman'ın 2010 yılına kadar Rus devleti için çalıştığı biliniyor.

Reklam
Reklam

ABD'yle Rusya, en son 2011 yılında bir 'casusluk skandalı' yaşamıştı. ‘Kızıl Ajan' lakaplı Anna Chapman'ın da aralarında olduğu 10 Rus vatandaşı, casusluk yaptıkları gerekçesiyle ABD'den sınır dışı edilmişti. Rusya ajanı olduğu gerekçe gösterilerek FBI tarafından tutuklanan "Kızıl Ajan" Anna Chapman,büyük pazarlıklar sonucu 2010 yılında sınır dışı edilerek ülkesine iade edilmişti.

Önce İngiltere'de Birleşik Krallık Pasasportu ile gezen Chapman, Barclays Bank'ta çalıştı; fakat buradaki pasaportunun iptal edilmesiyle ülkeden ayrılmak zorunda kaldı. 2009'da New York'a taşınan Rusya ajanı, 10 meslektaşı ile birlikte ABD'den sınır dışı edildi. Bunlar arasında en meşhur olanı Sergey Skripal öldürülmek amacıyla zehirlendi ve hain ilan edildi.

Sergey Skripal, 2010'da dönemin Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev tarafından affedildi. Ardından ABD’ de tutulan 10 Rus ajan karşılığında takas edildi. İngiltere’de eski Rus ajanı Sergey Skripal yaşam mücadelesi verirken, döneme damgasını vuran bir diğer eski Rus ajanı Anna Chapman, nam-ı diğer “Kızıl Ajan” Rusya'da televizyon dünyasına atıldı.

Ren-TV'de "Dünyanın gizemleri" isimli programın sunuculuğunu yapan Chapman, 20 yıllık sırrını açıkladı. Chapman, formunu yoga ile koruduğunu ve 20 yıldır aralıksız olarak yoga yaptığını, güzel fiziğini buna borçlu olduğunu ifade etti. Chapman konu ile ilgili şöyle konuştu: "Genelde insanları hayatıma dahil etmem; ama bu benim için önemli. Gizliliğe önem veririm; ama size kişisel bir şeyi açıklamak istiyorum. 20 yıldır yoga yapıyorum. Bunu daha önce hiç açıklamamıştım. Vegan topluğuna ve son dönemde trend olan bazı şeylere üye değilim. Kariyerim bittikten sonra strechingi özledim ve aradığım her şeyi yogada buldum."
2015 doğumlu bir çocuğu bulunan Chapman'ın Moskova'da bir moda butiği var...