RTÜK İsmail Küçükkaya'nın haberi nedeniyle kanala ceza kesti

TAKİP ET

RTÜK, gazeteci ve aynı zamanda haber sunucusu İsmail Küçükkaya'nın sabah programında Aile ve Sosyal Politakalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin telefonunda da ByLock çıktığına ilişkin haberi nedeniyle mahkemeye verildi. Bunun akabinde RTÜK yalan haber verilmesi sebebiyle Fox TV'ye Bylock olayından dolayı ceza kesti.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin FETÖ'nin haberleşme programı olan ve bütün teröristlerinin kullandığı ByLock kullanıcısı olduğu şeklindeki iddialar Fox TV'ye pahalıya patladı. Savcılık Küçükkaya'nın ifadesini almak için program kaydının gelmesini bekliyor ama aynı zamanda kayıt üzerinden inceleme yapan RTÜK, kanala 'haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz' gerekçeleriyle ceza keserek habercilik alanında yapılması gereken bir şeyi yaptı. Cezanın kanalın bir aylık reklam gelirinin yüzde 3'üne denk geldiği belirtilirken Küçükkaya konu hakkında herhangi bir bilgilendirme yapmadı.

AİLE BAKANI'NIN EŞİ BYLOCK'ÇU ÇIKTI İDDİASI GÜNDEME GELMİŞTİ

Gazeteci İsmail Küçükkaya Fox TV'de sunduğu sabah kuşağı haber programında akıllara durgunluk veren bir olaya imza attı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin ByLock'çu olduğuna yönelik iddialar gündeme gelmiş ve bu televizyon programında dile getirilmişti. İddialar üzerine Hükümet Sözcüsü Bozdağ sert tepki göstermiş ve bu haberlerin iftira olduğunu söylemişti. Konuyla alakalı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de açıklama yapılmış ve iddia son dakika olarak yalanlamıştı. Gazetecilerin bu tür bir hata yapması ise herkesi çok şaşırttı.