RTÜK Beyaz TV'ye Rasim Ozan Kütahyalı cezasını kesti

TAKİP ET

RTÜK, Beyaz TV'de yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı'nın tepkilere yol açan sözleri nedeniyle kanala, 5 kez program durdurma cezasının yanı sıra para cezası da verilmesini kararlaştırdı.

Reklam
Reklam

Rasim Ozan Kütahyalı'nın, Beyaz TV'de yayınlanan ve yorumcusu olduğu "Beyaz Futbol" programında, Boşnaklara karşı kullandığı ayrımcı ifadeleri sonrası yeni bir gelişme daha yaşandı. Sözleri nedeniyle kamuoyunun tepkisini çeken Kütahyalı'nın, Beyaz TV'deki görevine son verilmişti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu savcıları göreve çağırırken, Kütahyalı hakkında suç duyuruları yapıldı.

Son olarak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da harekete geçti. RTÜK, Rasim Ozan Kütahyalı'nın sözleri nedeniyle Beyaz TV'ye, 5 kez program durdurma cezasının yanı sıra para cezası da verilmesini kararlaştırdı.

"Şimdiye kadar verilmiş en ağır ceza"
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal RTÜK kararını sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden değerlendirdi. Bu cezanın "Verilebilecek en ağır ceza" olduğuna dikkat çeken Tanal, Beyaz TV'nin bir daha ceza alması halinde yayın lisansı iptaline gidileceğini de söyledi.  

1- Rasim Ozan Kütahya’yı Boşnak vatandaşlarımıza yönelik çirkin üslubundan dolayı, şikayet ettiğimiz RTÜK dilekçemiz sonuçlandı. RTÜK Beyaz TV’ye bugüne kadar verilebilecek en ağır cezayı kesti.
— Av.Mahmut TANAL (@MTanal) November 24, 2017

2- Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nun 8’nci maddesi 1’inci fıkrası B,F ve M bendlerine göre Beyaz TV bir daha ceza alırsa yayın lisansı iptaline gidecek!
— Av.Mahmut TANAL (@MTanal) November 24, 2017