Remzi Çayır: Sinan Ateş cinayetinde tüm sorular cevapsız

TAKİP ET

MİLLİ Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, bugün itibariyle Sinan Ateş cinayetinde 33 gün geride kaldı. Katledilen bu canın 'neden, niçin katledildiği, arkasında kimlerin olduğu, sebep nedir' bunlarla ilgili bütün sorular cevapsız dedi.

Milli Yol Partisi lideri Remzi Çayır, partisinin genel merkez binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında konuştu. Çayır, bugün itibariyle Sinan Ateş cinayetinde 33 gün olduğunu söyledi. Çayır, konuya ilişkin sır perdesinin aralanmadığını ifade ederek, MHP genel merkezine 2 kilometre, Beştepe'ye 5 kilometre bir yerde bir can katlediliyor. Katledilen bu canın 'neden, niçin katledildiği, arkasında kimlerin olduğu, sebep nedir' bunlarla ilgili bütün sorular cevapsız. Herkes bilsin ki, eğer yaşanılabilir bir Türkiye'de hep beraber yaşamak istiyorsak, canımız ve malımız mutlaka emin bir halde olmalıdır. Geleceğimizden kaygı duymadan yaşamalıyız. Endişe duymadan sağımıza, solumuza bakmalıyız. Bir şey olduğunda adalet bunun gereğini yapmalıdır. Sinan Ateş suikastı mutlak anlamda aydınlatılmalıdır. Buradan sesleniyorum daha vakit varken, 'korkmadan hesap yapmadan, herhangi bir endişeye kapılmadan gerçeği millet ile paylaşın; failler kimse bulun ve hesap verebilir hale getirin diye konuştu.

'TÜRKİYE'NİN DERHAL YAPISAL DEĞİŞİKLİĞE İHTİYACI VAR'

Çayır, Milli Yol Partisi olarak üretim olursa mutluluk, refah ve huzurun olacağını dile getirdiklerini söyleyerek, Bu sebeple yapısal değişiklik şart. Eğitimden başlayarak yönlendirilmeli eğitim yapmazsanız, dolu dolu üniversite mezununuz olur. İşsizler ordusu üniversite mezununuz olur. Şu anda üniversiteliler arasındaki işsizlik oranı üniversiteyi bitirmişlerin arasında yüzde 35. Bizim mutlak anlamda yeni anlayışlara ihtiyacımız var. Eğer biz bunu sağlayamazsak, hiçbir şey sağlanamaz. Mutlak anlamda üretim ekonomisini hayata geçirmek zorundayız. Borcu borçla kapatma devri bitti. Mevcut iktidar 21 yıldır milleti borçlandırarak siyaseti de, iktisadı da götürmeye çalışıyor. 6'lı masa da borçlanarak Türkiye'yi yöneteceklermiş. Zaten herkesin de ne dediği pek anlaşılmıyor. Milli Yol Partisi her şeyi milletten alıp millete verecek. Borçlanarak daha çok borçlanarak Amerika'ya, Avrupa'ya veya Arap sermayesine dayanarak gelecek kurmayacak. Türkiye'nin derhal yapısal değişikliğe ihtiyacı var. Bu sistem efendilerin sistemi. Bu sistem milletin, mazlumların sistemi değil. Allah'ın izni ile yıkacağız. Başka bir yolumuz yok dedi.

'EFENDİLERİN SALTANATINA SON VERECEĞİZ'

Çayır, Milli Yol Partisi olarak 14 Mayıs'a hazır olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

14 Mayıs'a 'Bir şey değiştireceğiz, her şeyi değiştireceğiz' sloganıyla ortaya çıktık. Bu sistem mutlak anlamda değişecektik. Değişmezse, Türkiye biraz daha zora girer. Biraz daha kötüye gider. Yüce Türk Milleti, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları var, biz varız. Buradan sesleniyorum; kim var, kim yönetecek dediğiniz de iki elimle birlikte kaldırıyorum 'işte biz varız'. Her yerde gözükmeyebiliriz. Birileri bizi gizleyebilir. Birileri bizim üstümüzü örtebilir. 'Onlar kimmiş, bunlar nereden çıktı' diyebilir; küçümseyebilirler. Rabbim şahit olsun ki, yüreğimizin sesi, milletin yüreğinin sesi ile birleşirse; Türkiye'de çok şey değişecek. Ben buna kalben inanıyorum. Rabbim şahit olsun ki, efendilerin saltanatına son vereceğiz. Resimlerimizi de hiçbir devletin veya şehrin girişine-çıkışına veya devlet kurumlarına asmayacağız. Biliyoruz ki biz faniyiz. Yarın bu işi daha iyi yapacaklar geldiğinde bizim resimlerimizi kimse indirmesin. İndirilecek resimleri asmayacağız. Milletin hesap veren, hesap soran açık-şeffaf yönetimlere ihtiyacı var. Milli Yol Partisi'nin kuracağı iktidara ihtiyacı var. Biz hesap vereceğiz, siyaseti süreli yapacağız. Saltanata son vereceğiz ve siyaseti değişim-dönüşüme uğratıp sadece millete bir hizmet yolu yapacağız.


DHA