Putin, İran ve Türkiye'ye teşekkür etti

TAKİP ET

Putin, Soçi'de ağırladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ruhani'ye, Suriye'nin İran ve Türkiye'nin katkıları sayesinde DEAŞ'tan kurtarıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk ve İranlı mevkidaşları Recep Tayyip Erdoğan ve Hasan Ruhani ile bir ilk niteliğindeki zirve için Soçi'de bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Vlamidir Putin, Soçi'de ağırladığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İranlı mevkidaşı Hasan Ruhani'ye, Suriye'nin İran ve Türkiye'nin katkıları sayesinde DEAŞ'tan kurtarıldığını söyledi.

PUTİN'DEN TÜRKİYE VE İRAN'A ÖZEL TEŞEKKÜR
Zirvede konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, "Türk ve İranlı liderlerin üstlendikleri rol olmasaydı Suriye'de askeri sürecin sonlanması mümkün olmazdı. Suriye'de artık siyasi çözüme yönelik yeni bir aşamaya geçildi" dedi.

Rusya, Türkiye ve İran, Suriye'de gerilimi azaltma bölgelerinin kurulduğu çatışmasızlık düzenlemesinin garantör ülkeleri.

İLK ÜST DÜZEY GÖRÜŞME
Soçi'de bugün gerçekleşen üçlü zirve de üç garantör ülke arasında gerçekleştirilen ilk en üst düzey görüşme olacak. Zira bu ülkelerin liderleri daha önce Suriye'yle ilgili üçlü olarak bir araya gelmemişti.