Putin, Avrupalı liderlerle Afganistan'ı görüştü

Putin, Avrupalı liderlerle Afganistan'ı görüştü, başlıklı haberin detayında; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Afganistan'da yaşanan gelişmeleri İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile görüştü.

Afganistan’da Taliban’ın kontrolü ele geçirmesinin ardından Rusya, Afganistan diplomasisine başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin Sarayı tarafından Draghi ile yapılan görüşmeye dair açıklamada, "Afganistan’daki durumun ele alındığı görüşmede iki taraf da bu ülkede insani felaketin önlenmesinin ve yaşayanların güvenliğinin sağlanmasının önemini vurguladı. Afganistan’dan kaynaklanan terör ideolojisinin yayılması ve uyuşturucu tehdidiyle mücadele edilmesi gerektiği kaydedildi" denildi. Açıklamada ayrıca, Afganistan sorununun G-20 başta olmak üzere çeşitli topluluklarla uluslararası çabalarla çözülmesi gerektiğinin vurgulandığı ifade edildi.

Macron görüşmesinde de G-20 vurgusu yapıldı

Kremlin Sarayı, Putin’in Draghi’nin ardından Macron ile görüştüğünü belirterek, "Her iki taraf da sivillerin güvenliğini sağlamanın ve acil insani sorunları çözmenin önemine dikkati çekti. Afganistan’da barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olmak için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve G-20 çerçevesinde ortak çaba göstermeye hazır olunduğu belirtildi" dedi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Putin, Avrupalı liderlerle Afganistan’ı görüştü" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "19.08.2021" tarihinde "DÜNYA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "DÜNYA" haberleri kategorisinde yer alan Putin, Avrupalı liderlerle Afganistan’ı görüştü başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.