Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Ekonomide Ne Olacak" adlı videosuyla herkese çağrıda bulundu.

TAKİP ET

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasıyla birlikte rasyonel ekonomi modeline geçileceği açıklamaları, ekonomi çevrelerinde büyük yankı uyandırdı. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bir çok kez dile getirdiği ekonomi ve reformlar konusunda önerilerde bulunmuştu. Özgür Demirtaş son olarak, akademisyenlere, iş çevrelerine, politikacılara ve vatandaşlara hitap ederek, bu zor günleri birlikte aşabileceğimizi ve önerilerini anlatan bir "Ekonomiye Ne Olacak" isimli video yayınlandı.

Reklam
Reklam

Türkiye'deki seçim sonrasında, uzun süredir faiz sebep enflasyon sonuç politikasıyla yaşanan ekonomik sorunlar, vatandaşlar üzerinde daha da belirgin hale gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarı döneminde görev yapmış olan Mehmet Şimşek'in ekonominin başına geçmesi fikri, seçimlerden sonra gündemde sıkça konuşulan bir konu haline geldi.

Ekonomi çevrelerinde, Mehmet Şimşek'in atanmasıyla birlikte rasyonel bir ekonomi modeline geçileceği duyurusu hala yankılanmaya devam ediyor. Döviz kurlarındaki baskının kontrollü bir şekilde serbest bırakılması sonucunda hızlı bir şekilde yükselmesi, ekonomi uzmanlarının Türkiye'nin mevcut sorunlarına yönelik çözüm önerilerini dile getirmesine neden oldu.

"EKONOMİYE NE OLACAK VİDEOSUNU" İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan seferberlik çağrısı ve öneriler geldi. Daha önce attığı bir tweette, "Mehmet Şimşek'e hepimiz yardım etmeliyiz. Ucundan tutmalıyız. Siyaseti bırakıp problemi çözmeye odaklanmalıyız. Bu memleket hepimizin. Durum vahim." şeklinde ifadeler kullanan Demirtaş, bu sözleriyle takdir topladı ve aynı zamanda bazı tepkilerle karşılaştı.

Özgür Demirtaş, bu mesajına ilişkin detaylı bir açıklama içeren bir video hazırladı ve ekonomi politikalarıyla ilgili önerilerini ve seferberlik çağrısını anlattı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye'nin başarılı bir ekonomiye sahip olabilmesi için sürekli olarak uyarılarda bulunuyor ve öneriler sunuyor. Akademisyenlere, iş çevrelerine, politikacılara ve vatandaşlara hitap ederek, "Ekonomiye Ne Olacak" başlıklı video paylaşımıyla birlikte birlik olmamız gerektiğini ve bu zor günleri aşabileceğimizi anlatıyor.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın video paylaşımı sosyal medyada büyük ilgi görerek rekorlar kırıyor. Eğer Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın yayınladığı videoyu izlemek için tıklayınız.

Özgür Demitaş Özgür Demirtaş video Ekonomiye ne olacak videosu Youtube