Polonya Dışişleri Bakanlığı "Uluslararası Holokost Anma Günü"nde Rusya'yı eleştirdi

TAKİP ET

Polonya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lukasz Jasina, 78 yıl önce Auschwitz toplama kampında 1 milyondan fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirterek "Kendisini o dönemin kurtarıcısı olarak lanse eden bir devletin, Ukrayna'da savaş çıkarması ne acı bir çelişki

Reklam
Reklam

Polonya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lukasz Jasina, 78 yıl önce Auschwitz toplama kampında 1 milyondan fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirterek "Kendisini o dönemin kurtarıcısı olarak lanse eden bir devletin, Ukrayna'da savaş çıkarması ne acı bir çelişki." dedi.

Jasina, yaptığı yazılı açıklamada, Auschwitz'in İkinci Dünya Savaşı'nda kurulmuş acımasız kamplardan biri olduğunu anımsattı.

Söz konusu kampta Yahudiler, Polonyalılar, Romen ve Sintiler gibi birçok kökenden 1 milyonsan fazla insanın öldürüldüğünü kaydeden Jasina, 27 Ocak'ın 2005'ten bu yana "Uluslararası Holokost Anma Günü" olarak belirlendiğini ifade etti.

Jasina, on yıllar sonra Avrupa'da hala aşılması gereken zorluklar olduğuna dikkati çekerek "Kendisini o dönemin kurtarıcısı olarak lanse eden bir devletin, Ukrayna'da savaş çıkarması ne acı bir çelişki. 1945'ten bu yana Avrupa'da görülmemiş bir vahşet ve suç eylemlerine başvuruluyor." ifadelerini kullandı.

Auschwitz toplama kampında tutulanlar, 27 Ocak 1945'te Kızıl Ordu askerlerince kurtarılmıştı.

Auschwitz, yaklaşık 6 milyon insanın toplama kamplarında öldürüldüğü Yahudi soykırımı için simge niteliği taşıyor.

Sadece Auschwitz kampında yaklaşık 1,1 milyon kişinin öldürüldüğü tahmin ediliyor.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)