PKK'nın sözde Genel Sorumlusu Hasan Said Hasan MİT'in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi

PKK'nın sözde Genel Sorumlusu Hasan Said Hasan MİT'in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi, başlıklı haberin detayında; Terör örgütü PKK'nın Sincar'da faaliyet gösteren kolu YBŞ'nin sözde Genel Sorumlusu olan Hasan Said Hasan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) düzenlediği nokta operasyonda etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Irak’ın kuzeyinde PKK/KCK’nın işgali altındaki Sincar bölgesinde düzenlediği nokta operasyonda PKK mensuplarından YBŞ Genel Sorumlusu Seyit Kod Hasan Said Hasan’ı etkisiz hale getirdi. İzlemeye alınan Hasan Said Hasan’nın üst düzey diğer PKK mensupları ile Sincar’da bir araya geldiği haberinin alması üzerine operasyon kararı alan MİT, hedefini hassas bir operasyonla etkisiz hale getirdi. Ayrıca, Hasan Said Hasan’ın içinde bulunduğu aracın kullanılamaz hale geldiğini gösteren operasyona ait fotoğraflar da ortaya çıktı.

PKK’nın Sincar’da faaliyet gösteren kolu YBŞ’nin sözde Genel Sorumlusu olan Hasan Said Hasan’ın; örgüte ait silah ve mühimmat sevkiyatlarının yanı sıra Suriye ve Irak arasında örgüt mensuplarının intikallerini organize ettiği, çocuk yaştaki Yezidilerin PKK’ya kazandırılması ve örgütsel eğitim alması faaliyetini planladığı tespit edildi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"PKK’nın sözde Genel Sorumlusu Hasan Said Hasan MİT’in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "20.08.2021" tarihinde "ASAYİŞ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ASAYİŞ" haberleri kategorisinde yer alan PKK’nın sözde Genel Sorumlusu Hasan Said Hasan MİT’in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.