Pençe-Kartal'dan sonra 'Kaplan' da sahada

TAKİP ET

Kuzey Irak'taki terör yuvalarının F-16 ve SİHA'larla yerle bir edildiği Pençe-Kartal harekâtından 48 saat sonra, hava, topçu ve komando birliklerinin katılımıyla Pençe-Kaplan harekâtı başladı. ATAK helikopterleri, SİHA ve F-16'lar hedeflere atışlar yaptı. Topçular 150'den fazla hedefi tam isabetle vurdu, komandolar Şırnak Uludere hattının karşısındaki Haftanin bölgesine girdi.

Reklam
Reklam

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak’a kara harekâtının başladığını saat 01.11’de Twitter hesabından yaptığı “Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin’de” açıklamasıyla dünya kamuoyuna duyurdu. Harekâtın hedefi Kuzey Irak’ta, Şırnak-Uludere hattının karşısında, teröristlerin üslendiği Haftanin oldu.

150’DEN FAZLA HEDEF
Her türlü senaryo düşünülüp en ince ayrıntısına kadar planlanan Pençe-Kaplan harekâtı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi’nde brifing alan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanların talimatlarının ardından başladı. İlk olarak tüm harekât alanı yerli üretim Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar (ÇNRA) silahlarıyla ateş altına alındı. Obüs ve ÇNRA’lar 150’den fazla hedefi tam isabetle vurdu.

FIRTINA SONRASI F-16 VE ATAK
Silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) yanı sıra F-16’ların da destek verdiği harekâtta Atak helikopterleri de yakın mesafeden atışlar yaptı. Bu sırada komando birlikleri belirlenen bölgelere sızma harekâtına girişti. Tuzaklı patlayıcılar ile mağara ve sığınaklardaki yaşam malzemeleri imha edildi.

GEREKÇESİ MEŞRU MÜDAFAA
Milli Savunma Bakanlığı “Pençe-Kaplan Harekâtı”nın gerekçesini, “Son zamanlarda karakol ve üs bölgelerimize artan taciz ve saldırı teşebbüsünde bulunan PKK ve diğer terörist unsurlara yönelik olarak Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakları” olarak açıkladı.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ