Papa Franciscus, Gemelli Hastanesi'nde kontrollerden geçti

TAKİP ET

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un kontrol maksatlı Gemelli Hastanesi'ne gittiği bildirildi

Reklam
Reklam

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un kontrol maksatlı Gemelli Hastanesi'ne gittiği bildirildi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Papa, sabah yerel saatle 10.40 sularında tıbbi kontroller için Gemelli Hastanesi'ne gitti.

Vatikan'dan öğleden sonra basına yapılan kısa açıklamada, "Papa Franciscus, bu sabah bazı klinik testlerden geçmek için Gemelli Polikliniği'ne gitti ve öğleden önce Vatikan'a geri döndü." ifadesi kullanıldı.

İtalyan basınında, ilk önce son dakika gelişmesi olarak duyurulan Papa'nın hastaneye gidişinin aslında önceden planlanmış bazı tetkikler için olduğu ifade edildi.

Papa Franciscus, nefes darlığı şikayetiyle kısa süre önce 29 Mart'ta yine Gemelli Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle tedavi gören Papa, 1 Nisan'da taburcu edilmişti.

- Papa 2021'de de kalın bağırsak ameliyatı geçirmişti

2013'te Katolik Kilisesi'nin 266. Papası olarak seçilen Papa Franciscus'un, gençliğinde geçirdiği enfeksiyon sebebiyle tek akciğeri bulunuyor.

Katoliklerin ruhani lideri, bir süredir dizindeki rahatsızlık sebebiyle etkinliklere tekerlekli sandalye ile katılıyor.

Papa Franciscus, son olarak 4 Temmuz 2021'de yine aynı hastanede kalın bağırsak operasyonu geçirmiş ve 10 gün boyunca hastanede gözlem altında kalmıştı.

Papa, Aralık 2022'de İspanya'nın ABC gazetesine verdiği demeçte, sağlık gerekçesiyle görevini yerine getirememe olasılığına karşın istifa mektubunu hazır beklettiğini ifade etmişti.


AA