Özgecan Aslan Koşusu'nu 'Mister Strong' kazandı

TAKİP ET

Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) 'Kadına Şiddete Son' sloganıyla bu yıl 3'üncüsünü düzenlendiği Özgecan Aslan Koşusu'nu Doğan Küçükemre'nin sahibi olduğu 'Mister Strong' isimli at kazandı.

Reklam
Reklam

Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK) ‘Kadına Şiddete Son’ sloganıyla bu yıl 3’üncüsünü düzenlendiği Özgecan Aslan Koşusu’nu Doğan Küçükemre’nin sahibi olduğu ‘Mister Strong’ isimli at kazandı. Doğan Küçükemre kendisine verilen kupayı Özgecan Aslan’ın ailesine verdi. Kupa töreni sonrası konuşan baba Aslan, “Kadına şiddetin son bulması için marslılardan artık yardım istiyorum” ifadelerini kullandı.
Adana Hipodromu’nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 'kadına şiddet' konusuna dikkat çekmek için düzenlenen günün 3. koşusunu Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra çok sayıda kent protokolü ve vatandaş takip etti. 4 yaş üzeri atların yarıştığı Özgecan Aslan koşusunu Mister Strong’ isimli at jokey Ahmet Çelik ile kazandı.
1200 metre mesafeli ve 62 bin 500 lira ikramiyeli kum pist koşusunda birinci olan ‘Mister Strong’un sahibi Doğan Küçükemre’ye ‘Özgecan Aslan Kupası’nı Özgecan Aslan’ın kardeşi Beste Aslan verdi. Küçükemre ise teşekkür ederek kupayı tekrar aileye verdi.

“Marslılardan yardım bekliyorum”
Kupa töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, kadına şiddetin durması için marslılardan yardım talep ettiğini söyleyerek, “Hem üzüntülüyüm, hem sevinçliyim. Ben kızımın adının unutulmasını değil kadına şiddetin durdurulmasını istiyorum. Bu şiddetin durdurulması için ne yapmak lazım bilmiyorum. Ben marslılardan yardım istiyorum. Kadına olan şiddetin durdurulması için marslılardan yardım istiyorum. Duracağı yok çünkü” diye konuştu.

“Kadına şiddet son bulsun”
Anne Songül Aslan da kadına şiddetin durdurulması gerektiğini belirterek, “Herkese teşekkür ediyorum. Kadına şiddet son bulsun. Artık kim ne yapıyorsa yapsın. Yardım istiyorum. Kadınlara el uzatılmasın. Çok kötü bir duygu. Allah kimsenin başına vermesin. Bitmiyor bu acılar. Bitmeyecek. Benim kızım böyle oldu hiçbir Özgecan'lar yanmasın” dedi.

“Gururluyuz”
Özgecan Aslan’ın kardeşi Bestek Aslan ise, “Çok güzel bir duygu. Çok gururluyuz. Ben her kadının her kızın içerisindeki gücü keşfetmesini istiyorum. Umarım çok daha sağlıklı kendine güvenen bireyler yetiştirebiliriz” ifadelerini kullandı.