Özbek bakıcı Kadirova'nın ölümüyle ilgili soruşturmada takipsizlik kararı

TAKİP ET

AK Parti İstanbul milletvekili Şirin Ünal'ın Ankara'daki evinde ölü bulunan Özbek vatandaşı Nadira Kadirova'nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Reklam
Reklam

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal'ın Ankara'daki evinde bakıcı olarak çalışan Özbekistanlı Nadira Kadirova'nın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 23 Eylül 2019 günü kendi odasında silahla vurulmuş halde bulunan Kadirova'nın ölümüyle ilgili kararında, "Genç kızın intihar ettiği, onu intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren ve intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi ya da kişilerin bulunmadığı anlaşılmıştır" denildi.

CİNSEL SALDIRI İZİNE RASTLANMADI
Kadirova'nın otopsi raporunda cinsel saldırı izine ulaşılamadığı, not defteri ve 2 intihar notu değerlendirildiğinde olay öncesinde intihara karar verdiği belirtildi.

NADİRE KADİROVA NASIL ÖLDÜ?
Olay, 23 Eylül Pazartesi akşamı saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Emniyet, yaşananı intihar olarak tanımlandı ve yaşandığı sırada Ünal'ın, Ünal'ın eşi ile kızının ve evin diğer yardımcısının da evde bulunduğunu belirtti.
Açıklamada, "Olay yerinde yapılan teknik ön incelemede intihar harici herhangi bir şüpheli durum müşahede edilmemiş, ayrıca Müntehire'nin odasında intihar eğiliminde olduğuna dair bulunan geçmiş tarihli notlar da dahil tüm bulgular soruşturma dosyasına eklenmiştir" ifadeleri de yer aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında, "ölenin bulunduğu odanın kapısının kilitli olması nedeniyle emniyet görevlileri ve 112 ilkyardım ekipleri tarafından kilitli odanın kapısı kırılarak hastaneye intikal ettirildiği" belirtildi.