Otobüs faciasını anlattı, "Camı kırıp kaçanlar kurtuldu, kaçamayanlar yandı"

TAKİP ET

Çorum'daki otobüs kazasından yaralı kurtulan kazazede o anları anlattı: Otobüsün arkası yanmaya başladı. Bir ağabey camı kırdı. Çıkabilenler kurtuldu, çıkamayanlar yanarak var verdi.

Reklam
Reklam

Çorum'un Osmancık ilçesinde bir yolcu otobüsünün TIR'a çarparak alev alması sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

Kazanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

SAYI NETLEŞMİYOR

Yaralılar ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi ile Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otobüsün tamamen yanması nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının netleştirilmesi konusunda güçlük çekildiği belirtildi.

Ekipler, Cumhuriyet Savcısının nezaretinde kaza yerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

"PATLAMA SESİYLE TÜM CAMLAR KIRILDI"

Yanan otobüsün brandalarla kapatılmasının ardından cenazeler çıkartılmaya başlandı.

Kazadan bebeğiyle kurtulan ve Osmancık Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı yolculardan Emine Güngör, yaptığı açıklamada, kaza sırasında herkesin uyuduğunu belirterek şunları söyledi: "Bütün herkes uyuyordu araçta. Bir tek ben uyumuyordum, çocuğumla ilgileniyordum. Sonra bir patlama sesi ile birlikte tüm camlar kırıldı ve otobüs sarsılmaya başladı. Sonra bir dünya insan sesiyle aracın arkası yanmaya başladı. Daha sonra bir ağabey camı kırdı ve dışarı çıkmaya çalıştık. Çıkabilenler kurtuldu, çıkamayanlar da yanarak can vermişler." dedi.