Operasyonda ele geçirilen tablo gerçek çıktı
Operasyonda ele geçirilen tablo gerçek çıktı, başlıklı haberin detayında; Tokat'ın Niksar ilçesinde geçtiğimiz yıl ele geçirilen M. Berntzwiller Mai 1881 ibareli tablonun orijinal eser olduğu ortaya çıktı.
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2020 yılı Haziran ayında şüphelendikleri bir otomobilde arama yaptı. Araçta yapılan aramda tarihi eser olduğu değerlendirilen 80x100 santim ebatlarında tuval üzerine yağlı boya kadın ve erkek resmi bulunan M. Berntzwiller Mai 1881 ibareli tablo ele geçirildi. Hacettepe Üniversitesine gönderilen tablonun gerçek olduğu tespit edildi. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, bilirkişi raporunda tablonun sahte değil gerçek olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Çakır, koruma altında tutulan tablonun mahkeme sürecinin ardından müzede sergileneceğini aktardı.
Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
"Operasyonda ele geçirilen tablo gerçek çıktı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "10.10.2021" tarihinde "ASAYİŞ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ASAYİŞ" haberleri kategorisinde yer alan Operasyonda ele geçirilen tablo gerçek çıktı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.