Onlarca araç, yüzlerce işçiye rağmen yangın halen söndürülemedi!

TAKİP ET

Eskişehir'de karaçam ormanında başlayan yangın büyüyor. Vatandaşlar ise kazma ve küreklerle yangını söndürmeye koştu.

Reklam
Reklam

 Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde meydana gelen orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangının yaşandığı bölgede itfaiye ekiplerinin yanı sıra bir grup genç de ellerindeki kürekler ile yangını söndürmeye çalışıyor.

Seyitgazi ilçesine yaklaşık 22 kilometre mesafedeki Gökçegüney ile Yapıldak Mahalleleri arasında kalan ormanlık alanda, saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri çok sayıda arazöz ve helikopterle söndürme çalışmalarına başladı. Ormandan çıkan duman gökyüzünü kaplarken, yangın rüzgarın etkisiyle yayılmaya başladı.
[Eskişehir'deki orman yangını 7 saattir söndürülemedi! Yangını söndürme çalışmalarına gençler kürekler ile destek oluyor]
PİKNİKÇİLERDEN KAYNAKLANDIĞI İDDİASI

Yapıldak köyünde oturan Seydi Kanat, yangının piknikçilerden kaynaklanmış olabileceğini belirterek, "Çok büyük bir yangın var şu anda orada. Benimde bu bölgenin insanı olarak içim yanıyor. Hepimiz çok üzgünüz. Devletimiz tüm imkanlarıyla yangına müdahale ediyor. Köylüler dedestek veriyor" dedi. Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

ONLARCA MAKİNA, YÜZLERCE İŞÇİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesine bağlı Yapıldak Mahallesi civarında gerçekleşen orman yangını ilerlemeye devam ediyor. Yangına 2 helikopter, 10 aranzör, iş makineleri ve 100 işçi ile müdahale ediliyor. Görevlilerin yanı sıra Yapıldak Mahallesi'nde oturan bir grup genç de yangına ellerindeki kürekler ile müdahale ediyor.



8 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

Yaklaşık 35 hektarlık alanda etkili olan orman yangını farklı tepelerde devam ediyor. Yangın söndürme çalışmalarına katılan 8 kişi yoğun dumandan etkilenirken, kolundan hafif şekilde yaralanan 1 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çalışmalar sürdürülüyor.



6-7 SAATTİR YANIYOR

Yangını söndürmeye çalışan gençlerden bir başkası da, "Direk koştuk söndürmek için uğraştık. Ormandaki kozalaklara ateş değdiğinde patlıyor. Hemen hemen 6-7 saattir yanıyor" diye konuştu.


Kaynak: İHA