Önce tokat atmış, sonra fondöten sürmüş... O öğretmen serbest kaldı

TAKİP ET

Ankara Etimesgut Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda Otistik Çocuklar Eğitim Sınıfı'nda (OÇEÇ), otizm ve epilepsi hastası olan sekiz yaşındaki M.F.D. adlı öğrencisine şiddet uygulayıp ittiği ve üzerine sandalye attığı görülen öğretmen Y.İ. ifadesi alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakıldı. Y.İ., 'Çocuk çok agresifti, sürekli üzerime geldi ve karnıma kafa attı. Bunaldım ve ağlamaya başladım. Bir anlık öfkeyle sandalyeyi kaldırıp yere attım. Çocuğa zarar verme kastım yoktu' dedi.

Reklam
Reklam

Ankara Etimesgut Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda Otistik Çocuklar Eğitim Sınıfı’nda (OÇEÇ), otizm ve epilepsi hastası olan sekiz yaşındaki M.F.D. adlı öğrencisine şiddet uygulayıp ittiği ve üzerine sandalye attığı görülen öğretmen Y.İ. ifadesi alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakıldı. Y.İ., “Çocuk çok agresifti, sürekli üzerime geldi ve karnıma kafa attı. Bunaldım ve ağlamaya başladım. Bir anlık öfkeyle sandalyeyi kaldırıp yere attım. Çocuğa zarar verme kastım yoktu” dedi. Görüntülerini çeken öğretmen ise Y.İ.’nin kayıttan hemen önce çocuğu tokatladığını, kayıttan sonra fondöten ve bitkisel ilaçla darp izlerini kapattığını anlattı. Bakıcı anne de çocuğun yüzüne buz bastırdıklarını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatarak, öğretmen Y.İ.’yi gözaltına aldı. Dün de mağdurlar ve tanıkların ifadeleri alındı.

''TOKAT ATTI, ÇEKEMEDİM''
Şiddet anını kaydeden öğretmen Tuğba Özerdemir, M.F.D.’nin öğretmen Y.İ.’ye sarılmaya çalıştığını kaydederek şöyle devam etti:
“İlk başta M.F.D.’nin yüzüne tokatla vurduğu kısımları çekemedim. Çocuğu sürekli iteledi. En son dayanamayıp sandalyeyi yere fırlattı. Çocuğa değip değmediğini görmedim. Tokat vurunca çocuğun yüzünde iz oluştu. Buzla şişkinliği gidermeye çalıştı. Ardından fondötenle kapatmaya çalıştı. Eczaneye gidip bitkisel krem aldı. O sırada çocuğun suratındaki izleri çektim.”
HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ