Ölümünden sonra Türkiye için yaptığı paylaşım yeniden gündeme geldi

TAKİP ET

Ölümüyle tüm dünyayı yasa boğan NBA'in efsane ismi Kobe Bryant'ın 6 yıl önce yaşanan ve 300 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciasına ilişkin yaptığı paylaşım yeniden gündeme geldi.

Reklam
Reklam

NBA'de LA Lakers'ın efsane isimlerinden Kobe Byrant, geçirdiği helikopter kazası sonucu hayatını kaybetti. Kazada Kobe'nin 13 yaşındaki kızının da hayatını kaybettiği açıklandı. Ölümüyle tüm dünyayı yasa boğan Kobe Bryant'ın 6 yıl önce, 2014 Mayıs ayında Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve 300 madencinin ölümüyle son bulan "Soma faciası" hakkında attığı tweet yeniden gündeme geldi.

"İYİ NİYETLERİM VE DUALARIM SİZLERLE"
Bryant, Soma Faciası'na ilişkin resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımında "İyi niyetlerim ve dualarım, Soma'da maden felaketinden zarar görenlerle" ifadelerini yer vermiş.

KIZI DA HAYATINI KAYBETTİ
Associated Press haber ajansı ve CNN televizyonu gibi bazı medya kuruluşları da ismini açıklamadıkları kaynaklarına dayandırdıkları haberlerde ölenler arasında Bryant'ın kızı Gianna'nın da olduğu bilgisini paylaştı.
Los Angeles kenti yetkilileri, California eyaletinin Calabasas kentinde yerel saatle 10.00 civarında meydana gelen helikopter kazasında 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve ölenler arasında 41 yaşındaki Bryant'ın da bulunduğunu doğrulamıştı. Kazada hayatını kaybeden diğer insanların kimlikleri ve kazanın nedeni henüz açıklanmadı.

LEBRON GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI
Lebron James, dün oynanan Los Angeles Lakers-Philadelphia maçında attığı sayılarla NBA tarihinin en skorer üçüncü ismi olmayı başarmıştı. Lebron'ın bu başarısını, Kobe Bryant sosyal medya hesabı üzerinden tebrik etmiş ve "Sana büyük saygı duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı. Dün gece saatlerinde iseKobe Bryant geçirdiği helikopter kazası sonrası hayatını kaybetti. Haberi alan Lebron'ın, Los Angeles Lakers takım uçağından çıkarken gözyaşları içinde kaldığı görüntüler ortaya çıktı.