Ölümcül virüs, dünyaca ünlü grubu da etkiledi

TAKİP ET

Sanat ve moda dünyasını da etkilemeye başlayan koronavirüs son dönemin en çok konuşulan ve milyonlarca hayranı bulunan K-Pop grubu BTS'i de etkiledi. Grup albüm lansmanında hayranlarına bomboş salonda seslendi.

Reklam
Reklam

Güney Kore'de sık görülmeye başlayan Corona virüsü, BTS'in yeni albüm tanıtımı için hazırlanan basın toplantısını da etkiledi. Ünlü grup, pazartesi günü hayranlarına boş bir salondan canlı yayınla seslendi ve "Kendilerine dikkat etmelerini" istedi.

AFP'nin aktardığına göre; Basın açıklamasını salgının gölgesinde, Youtube üzerinden gerçekleştiren grup üyeleri, gazetecilerin önceden belirlenen sorularını yanıtladı. Grubun önde gelen üyelerinden Jimin, "Bu günlerde herkesin aklını kurcalayan, sağlık. Benliğinizle yüzleşmeye ve kendinizi sevmeye yönelik mesajlarımız da ancak sağlıklı olduğunuzda mümkün" dedi.

K-pop'un en ünlü gruplarından BTS, Map of the Soul: 7 adlı 4. albümünü cuma günü yayımlamıştı. Albüm, henüz piyasaya çıkmadan 4 milyon sipariş almış ve en fazla ön sipariş alan albüm unvanını kazanmıştı. Güney Kore şimdiye kadar 800'den fazla Corona virüs yaşandığını doğruladı. Bu rakam Güney Kore'nin, Çin dışında virüsün en çok görüldüğü ülke olduğu anlamına geliyor.

Kendilerine ARMY diye hitap eden ordu gibi hayranları bulunan ünlü grup, dünya üzerinde en sevilen K-Pop gurubudur. Öyle ki hayranları istediklerinde grubunun bir twitini 1 saat içinde birinci sıraya taşıyabiliyorlar. Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından Twitter, 2019 yılının en fazla retweet edilen paylaşımlarını açıklamıştı. Popüler K-Pop grubu BTS'in tweetinin ikinci sırada olmasını içine sindiremeyen hayranlar, sadece bir saat içinde söz konusu tweeti liderliğe taşıdı. Ancak BTS'in hayranlarını ölümcül virüs etkiledi ve albüm tanıtımında ünlü grup bu kez yalnız kaldı.