Olay TV, 25 yıllık yayın hayatına son verdi - Bursa Haberleri

TAKİP ET

Türkiye'nin ilk yerel televizyon kanallarından Olay TV, 25 yıllık yayın hayatına son verdi. Bursa'nın yıllardır en çok dinlenen radyosu Olay FM de Olay TV ile birlikte yayın hayatına son verdi.

Reklam
Reklam

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Türkiye’nin ilk özel yerel televizyon kanallarından Bursa Olay TV dün akşam itibariyle kapandı. Olay TV ile birlikte Olay FM de yayın hayatına son verdi. Olay Medya bünyesindeki Olay Gazetesi ise yayın hayatını sürdürüyor.

Olay TV Genel Yayın Müdürü İsmail Öztat, sosyal medya hesabından, “Bazen gitmek gerek. Nedeni niçini olmadan bir gidiş... Dönmek mi? Nasip... Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürler” paylaşımını yaptı.

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay Gazetesi 1987 tarihinde kuruldu. Olay FM ve Olay TV’nin de 1994 yılında açılmasıyla gazete bir medya grubuna dönüştü. Kanalın kuruluşundan iki yıl sonra da haber kanalı olan NTV kuruldu ve bu kanal sonrasında Doğuş Yayın Grubu'na satıldı. TMSF'nin 7 Mart 2008 tarihinde kanala el koymasından 2 yıl sonra Cavit Çağlar ile TMSF anlaştı ve Olay Medya Grubu tekrar Çağlar'a geçti.

Kaynak; Dünya