Okul servisinde iğrenç taciz, "Hamama gidelim, çok eğleniriz"

TAKİP ET

Antalya Muratpaşa Falez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 8 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiası ile tutuklanan servis şoförü Ramazan Sevim'e (69) ceza yağdı. Ramazan Sevim'e yönelik şikâyetler kapsamında 8 ayrı dosya açılırken, bu dosyalardan 2'si karara bağlandı. Müşteki avukatı Nadire Kuptan, 'Toplam 8 çocuğumuzla ilgili yargılama yapılıyor. Şu ana kadar 2 dosyanın karara bağlandığını biliyorum. Benim baktığım dosyada sanık toplam 15 yıl 9 ay hapis cezası aldı.

Reklam
Reklam

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen birinci dosyanın karar duruşmasında cinsel istismar ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından 15 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Sevim, ikinci dosyada ise 12 yıl hapis cezası aldı.

EMSAL NİTELİĞİNDE

Kararla ilgili Hürriyet’e konuşan müşteki avukatı Nadire Kuptan, “Toplam 8 çocuğumuzla ilgili yargılama yapılıyor. Şu ana kadar 2 dosyanın karara bağlandığını biliyorum. Benim baktığım dosyada sanık toplam 15 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Bu karar emsal niteliğinde” dedi.

Cinsel istismar davasındaki diğer avukat Ramazan İnci ise şu bilgileri verdi:

“Sadece ağır cezada değil, asliye ceza mahkemelerinde de dosyalar var. Mağdur kızlarımız gerçekten zor günler geçirmiş. Mahkemelerin hızlı ve caydırıcı cezalar vermesi bizi de sevindirdi. Çıkan kararlar ve sanığın yaşı da göz önüne alındığında bir daha dışarı çıkamayacağını düşünüyorum.”

KIZLARIMIZ ÖRNEK OLDU

Çıkan kararla ilgili konuşan anne N., “Adalet gereken cezayı verdi. Daha da verecek. Çünkü 6 kızımızın daha dosyası var. O duruşmalarda da bulunacağım. Bizim kızlarımızın yaşadıklarını başkası yaşamasın. Bu karar herkese örnek olsun. Tacize susmayan tüm kızlarımızı da alınlarından öpüyorum” diye konuştu.

NE OLMUŞTU

Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturmanın sonunda tutuklanan R.S. hakkında istismar ve taciz suçlamasıyla Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılırken, öğrenci ve velilerin serviste ve okul bahçesinde yaşananlara ilişkin verdiği ifadeler kan dondurmuştu.

'PORNO İZLETİRLER'

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ