Obama'dan şaşırtan cinsellik çıkışı

TAKİP ET

44. ABD Başkanı Barack Obama'nin rap ve hip-hop müziklerini hedef alan sözleri gündeme damgasını vurdu.

Reklam
Reklam

44. ABD Başkanı Barack Obama geçtiğimiz salı günü My Brother's Keeper Alliance grubu zirvesi kapsamında Golden State Warriors takımının yıldızı Steph Curry ile beraber bir konuşma yaptı.

Çok sayıda kişi ABD eski başkanı Obama'nın konuşmasını dinlemek için Oakland kentindeki salonda yerini aldı.

Obama'nın konuşmasının içeriği, başkanlığı döneminde kurduğu My Brother's Keeper Alliance grubunun gençlik ve şiddet karşıtı hedefleri ile ilgiliydi.

Erkek olmanın ve hip-hop ve rap müzikte sık sık ön plana çıkarılan erkek egemen anlayış hakkında konuşan Obama, kliplerde sık sık kadın cinselliğini ön plana çıkaran rap şarkıcılarına alev püskürdü.

Obama, "Cinsellikte kendinizden eminseniz etrafınızda twerk yapan sekiz kadına ihtiyacınız yok" dedi.

Obama'nın bu sözleri salonda kahkaha tufanı yarattı.

Sözlerine, "Çok sayıda hip-hop ve rap şarkısı genellikle birinin diğerinden ne kadar çok parası olduğu ile ilgili." diyerek devam eden Obama daha sonra bu tür şarkıların çoğunluğunun espirili bir dille, "Sana kabalık ederim, sen hiçbir şey yapamazsın, senle ilgili sözler söylerim ve seni aşağılarım" minvalinde olduğunu söyledi.

Obama ayrıca kliplerinde zenginlik unsuru olan objeleri öne çıkaran rap ve hip-hop şarkıcılarına da, "Maddi durumun iyiyse büyük olasılıkla boynuna 3.5 kg'lik bir zincir geçirmezsin" çıkışında bulundu.

Konuşması boyunca sürekli olarak erkeklik kavramından bahseden rap ve hip-hop şarkılarına değinen Obama twerklü sözlerine "Hayatımda çok mutlu olduğum bir kadın var. O çok güçlü bir kadın" diyerek eşi Michelle Obama'ya duygusal mesajlar gönderdi.

Obama ve Curry'nin konuşmalarına "Michelle'in eşi" ve "Ayesha'nın eşi" diye başlamaları da konferansın ilginç anlarından biriydi.

Irkçılık konusuna da değinen Obama, ırkçılığın bireye toplumda daha az değerli olduğu hissini yerleştirdiğini ve bunun bir tuzak olduğunu belirtti.

Obama sözlerini, katılımcılara erkeklik kavramı üzerinde tekrar düşünmeleri çağrısını yaparak sonlandırdı.

Basketbol yıldızı Curry ise eski başkan Obama'ya konuşmasından dolayı teşekkür etti ve tüm sözlere katıldığını belirtti.

Curry erkeklerin hisleri hakkında daha açık olması tavsiyesinde bulundu.

Barack Obama'nın başkanlığı döneminde 2014 yılında kurulan My Brother's Keeper Alliance, ırkçılığa karşı etkin mücadele veriyor ve bu kapsamda çeşitli faaliyetler düzenliyor.