Nevruz ateşi Yozgat'ta da yandı

Nevruz ateşi Yozgat'ta da yandı, başlıklı haberin detayında; Yozgat'ta Nevruz Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile üniversite ortaklığında Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Ziya Polat, katılımcıların Nevruz Bayramı'nı kutladı. Nevruz'un binlerce yıldır kutlanan bir bayram olduğunu belirten Polat, Bu yıl kar yağışı yoğun oldu. Baharımız gelecek inşallah. Biz kar yağışını her zaman bereket olarak gören toplumuz. İnşallah baharla birlikte toprağımız bereketlenecek dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler mani okuyup, yumurta tokuşturdu. Katılımcılar Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi ve Bozok Üniversitesi Müzik Topluluğu öğrencilerinin söyledikleri şarkı ve türkülerle eğlendi. Daha sonra kültür merkezi önünde yakılan ateşin üzerinden atlayan konuklar çekiçle demir dövdü. Programın sonunda katılımcılara Türkmen pilavı ikram edildi.

Nevruz Programına Belediye Başkan Yardımcısı Murat Tanışman, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Başer, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.




Nevruz ateşi Yozgat'ta da yandı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 21.03.2022 tarihinde KÜLTÜR SANAT haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. KÜLTÜR SANAT haberleri kategorisinde yer alan Nevruz ateşi Yozgat'ta da yandı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)