Nesli tükenmekte olan kuş sürüsü villaya daldı
Nesli tükenmekte olan kuş sürüsü villaya daldı, başlıklı haberin detayında; Samsun'da sahilde bulunan bir villaya nesli tükenmekte olan Hint balıkçıl kuşu sürüsü daldı.
Samsun’da sahilde bulunan bir yazlık eve sabah saatlerinde sevimli misafirler geldi. İlginç olay, Atakum ilçesi sahilinde bulunan bir villada yaşandı. 55 yaşındaki Olgun Aydoğan’a ait ev sürpriz misafirleri ağırladı. Yollarını şaşırdığı ya da yorgun düştükleri tahmin edilen kuşlar, evin içine girdi. Panik yapmayan ev sahibi Aydoğan, kuşları zarar vermeden tekrar doğaya saldı. O anları cep telefonu kamerasına kaydeden Aydoğan, yaptığı araştırma sonucunda kuşların nesli tükenme tehlikesinde olan Hint balıkçık kuşu olduğunu öğrendi.
"Bu tür durumlarda onlara zarar vermeden salalım"Olayı anlatan Olgun Aydoğan, "Sabah vakti telefonla konuşmak için balkona çıktım. Bir grup kuş geldi, içeriye daldı. Bir kısmı aşağı yere, bir kısmı balkonun içine girdi. Kaçamıyorlardı. Ben de onları tek tek dışarı saldım. Daha sonrasında araştırma yaptım. Hint balıkçıl kuşu olduklarını öğrendim. Hayvanlar korktu ve panik yaptı" dedi.Bu tür durumlarda kesinlikle kuşlara zarar verilmemesi gerektiğini belirten Aydoğan, “Onlara zarar vermeyelim. Bu tür nesli tükenmekte olan canlıları koruyalım ve doğaya salalım. Ben de onlara zarar vermeden tekrar doğaya bıraktım” diye konuştu.Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
"Nesli tükenmekte olan kuş sürüsü villaya daldı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "14.09.2021" tarihinde "ÇEVRE" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ÇEVRE" haberleri kategorisinde yer alan Nesli tükenmekte olan kuş sürüsü villaya daldı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.