Nereden nereye... 7 yıl önce yemek sırası bekleyen bu çocuk şimdi...

TAKİP ET

2012 yılında Altınordu'da oynadığı dönemden fotoğrafı çekilen bu çocuk, Türk futbol tarihinin en büyük transferini baş kahramanı olmak üzere...

Reklam
Reklam

Cengiz'in 7 yıl önce yemek sırası beklerken çekilen bu görüntüsü sosyal medyayı sallamıştı...

Altınordu alt yapısında yetişen ve Türk futbolunun en büyük umudu olan genç futbolcumuzla ilgili transfer söylentileri bu kez gerçeğe dönüştü...

Başakşehir'de sergilediği performansla 13 milyon euro gibi rekor bedelle Roma'ya transfer olan milli futbolcu; 2018-2019 sezonunda 24 maça çıkmış, 6 gol, 7 asist performansı ile adından sıkça söz ettirmişti.

Cengiz Ünder, Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta 3 gol bir asist ile tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başardı.

Cengiz, daha sonra Tottenham, Arsenal, Bayern Münih gibi dev kulüplerin radarına girmişti.

İtalya basınında Corriere dello Sport'ta yer alan habere göre, İngiletere'de şampiyonluk yarışında bulunan ve ligde lider konumunda yer alan Liverpool'un Milli futbolcu ile ilgilendiği iddia edildi.

Haberde Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp'un Cengiz Ünder'i istediği ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak olan takımın yaz transfer döneminde Cengiz için tüm şartları zorlayacağı yazıldı.

Ayrıca haberde Cengiz transferi gerçekleşirse Klopp'un Salah ve Mane'li takımında Cengiz Ünder'i zorlu bir yarış beklediğine dikkat çekildi.

Bu arada Roma forması giyen milli futbolcumuz Cengiz Ünder'in 1 aydan uzun süredir devam eden sakatlığı tam geçmişti derken yeniden nüksetti.

Cengiz, Roma'nın Lazio ile oynayacağı dev derbide forma giyemeyecek.