Nemrut Kalderası, UNESCO'nun Küresel Jeopark Ağı'na dahil edilme çalışması

TAKİP ET

Nemrut Kalderası, UNESCO'nun Küresel Jeopark Ağı'na dahil edilme çalışması, başlıklı haberin detayında; BİTLİS (İHA) – Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderası'nın UNESCO'nun Jeopark Ağı'na dâhil edilmesi için toplantı düzenlendi.

Reklam
Reklam

Bitlis Eren Üniversitesinde yapılan toplantıya Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ve birçok katılımcı katıldı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan 2 bin 250 rakımdaki Nemrut Kalderası’nın UNESCO’nun Küresel Jeopark Ağı’na dâhil edilerek tüm dünyaya tanıtılması için çalışmalar ele alındı. Nemrut Dağı ve Nemrut Kalderası ile Nemrut Krater Gölü’nü kapsayan jeopark projelerini yürütmek ve jeopark alanı oluşturmak için görüş alışverişinin yapıldığı toplantı, katılımcıların önerilerini sunmasıyla son buldu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Nemrut Kalderası, UNESCO’nun Küresel Jeopark Ağı’na dahil edilme çalışması" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "24.09.2021" tarihinde "ÇEVRE" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ÇEVRE" haberleri kategorisinde yer alan Nemrut Kalderası, UNESCO’nun Küresel Jeopark Ağı’na dahil edilme çalışması başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.