Mustafa Cengiz, canlı yayında Fetih Suresi'nin ilk ayetini okudu

TAKİP ET

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe derbisiyle ilgili basın mensubunun sorduğu bir soruya "İnna fetahna leke fethan mübina" yanıtını verdi.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, "Galatasaray'ın Kadıköy'de kötü bir istatistiği var. Bu istatistiğin bozulacağına ve bunun size kısmet olacağına inanıyor musunuz?" sorusuna Fetih Suresi'nin ilk ayeti olan "İnna fetahna leke fethan mübina" yanıtını verdi. Cengiz'in söylediği ayetin Türkçe meali ise şu şekilde: "Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik."

"UMARIM BU SERİ PAZAR GÜNÜ KIRILIR"
Cengiz ayetin ardından sözlerine şöyle devam etti: "Müthiş bir rekor, tebrik etmek lazım ama mutlaka bu seri kırılacak. Kadıköy'de galibiyet kime nasip olur bilmiyorum. Biz 19 yıldır kazanamıyoruz, 14 yıl da şampiyonluk da görmedik ama bu bir gün bozulacak. Umarım pazar günü kırılır."

FETİH SURESİ NEDİR?
Fetih suresi, Medine döneminde inmiştir. 29 âyettir. Sûre, adını 1, 18 ve 27. âyetlerde geçen "fetih" kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca, hicretin altıncı yılında Hz.Peygamber ile Mekke'li müşrikler arasında gerçekleşen Hudeybiye antlaşması, cihad, savaştan geri kalan münafıklar ve Mekke'nin fethedileceği müjdesi konu edilmektedir.