Muratpaşa Yabancılar Meclisi toplandı

Muratpaşa Yabancılar Meclisi toplandı, başlıklı haberin detayında; Muratpaşa Belediyesi'nin Yabancılar Meclisi, pandemi nedeniyle verilen uzun aranın ilk toplantısını Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) yaptı.

Yüzü aşkın ülkeden 100 binin üzerinde yerleşik yabancının yaşadığı Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi Yabancılar Meclisi, Ocak 2020'de kuruldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) son verilerine göre Alanya'nın ardından 24 bin 928 kişiyle en fazla yerleşik yabancının yaşadığı Muratpaşa'da kurulan meclis, Mart 2020'de başlayan covid-19 pandemisi nedeniyle çalışmalarına uzun süre ara verdi.

Uzun aranın ardından Muratpaşa Belediyesi Yabancılar Meclisi, ASSİM'de bir araya gelerek ilk toplantısını yaptı, yeni dönemi değerlendirdi. Toplantıda, meclis sözcülüğünün üçer aylık dönemler halinde yapılması kararlaştırıldı. Sözcülerin kura yoluyla belirlenmesi de kabul gördü. Yapılan kura çekiminde aynı zamanda Yabancılar Meclisi'ni temsil yetkisine sahip sözcüler Marina Sorokina ve Nazanin Hosseinzadeh Naser olarak belirlendi. Toplantıda ayrıca, sosyal, kültürel, sanatsal, toplumsal cinsiyet eşitliği, çevre ve doğanın korunması, hayvan hakları gibi başlıklarda çalışılması kararlaştırıldı. Meclis, bir sonraki toplantısını 21 Şubat'ta yapacak.




Muratpaşa Yabancılar Meclisi toplandı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 01.02.2022 tarihinde POLİTİKA haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. POLİTİKA haberleri kategorisinde yer alan Muratpaşa Yabancılar Meclisi toplandı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)