Muhalif çıkışlarıyla Putin'i sinirlendiren vekil Afrika'ya sürgün edildi

TAKİP ET

Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in partisi Birleşik Rusya milletvekili Natalya Poklonskaya, muhalif çıkışlarından sonra Afrika ülkesi Cape Verde'ye büyükelçi olarak atandı. Japonya'da anime karakterlerine de ilham veren Poklonskaya ile ilgili alınan karar sürgün olarak nitelendi.

Reklam
Reklam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, partisi Birleşik Rusya milletvekillerinden Natalya Poklonskaya ile ilgili kritik bir karar aldı.

CAPE VERDE'YE BÜYÜKELÇİ OLARAK ATANDI
2018'de Putin'in partisinin emeklilikle tasarısına karşı çıkan tek isim olan 41 yaşındaki Poklonskaya, Birleşik Rusya içinde büyük rahatsızlık yaratmıştı. Putin'e karşı çıkmasıyla adını duyuran Poklonskaya, Afrika ülkesi Cape Verde'ye büyükelçi olarak atandı.

JAPONYA'DA ANİME KARAKTERLERİNE DE İLHAM OLDU
The Times'ın haberinde Poklonskaya'yla ilgili alınan bu karar sürgün olarak nitelendi. Rusya'nın Kırım'ı ilhakından önce başsavcı olarak görev yapan Poklonskaya, Japonya'da anime karakterlerine de ilham olmuştu.Rusya'da 2016 seçimleriyle birlikte parlamentoya giren Poklonskaya, kızının anime kahramanı olduğu için büyük heyecan duyduğunu söyleyerek, "Çok meşgul olduğum için çizimlere çok dikkat veremedim" dedi.