Mozaiğin devamı aranıyor

TAKİP ET

İstanbul'un sur dışında bilinen tek mozaiği Zeytinburnu'nda ortaya çıkmıştı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un dikkati sayesinde belediye binasının dışında da yapılan araştırmada mozaiğin devamı ortaya çıkarıldı. Hürriyet'e konuşan Arısoy, 'Binanın bahçesinde yeni mozaikler var mı diye araştırmaya devam edeceğiz' dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul’un sur dışında bilinen tek mozaiği Zeytinburnu’nda ortaya çıkmıştı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un dikkati sayesinde belediye binasının dışında da yapılan araştırmada mozaiğin devamı ortaya çıkarıldı. Hürriyet’e konuşan Arısoy, “Binanın bahçesinde yeni mozaikler var mı diye araştırmaya devam edeceğiz” dedi.

İstanbul’da 18. yüzyılda Zeytinburnu Askeri Hastanesi olarak inşa edilen tarihi bina, daha sonra subay çocukları için yurt, askerlik şubesi, tanzim satış yeri ve ardından 25 yıl Zeytinburnu Belediyesi başkanlık binası olarak hizmet etti. Belediye yeni binaya taşınınca da 3 yıl süren bir restorasyon süreci başladı. Restorasyon sırasında M.S. 5. yüzyıl olduğu sanılan Roma dönemi mozaiği bulundu. Mozaik camdan bir koruma altına alınarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ancak mozaik motiflerinden devamının bina dışında olabilme ihtimali yeni Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un dikkatini çekti. Kendisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda hem müsteşar hem de bakan yardımcısı olarak uzun süre görev yapmasının da etkisiyle mozaiğin eksik parçalarının peşine düştü. Mozaik motifleri duvarların altında kesiliyor ve devamının olma ihtimalini güçlü kılıyordu.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ