Mısır ve Katarlı yetkililer, Kahire'de ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi

TAKİP ET

Mısır ve Katarlı yetkililer arasında başkent Kahire'de ilk istişare toplantısı düzenlendi

Reklam
Reklam

Mısır ve Katarlı yetkililer arasında başkent Kahire'de ilk istişare toplantısı düzenlendi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, başkent Kahire'de Mısır ve Katarlı yetkililer arasında bölgesel ve uluslararası meseleleri görüşmek üzere toplantı gerçekleşitirildi.

Mısır Arap İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ala Musa ve Katar Bölgesel İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed bin Abdulaziz el-Hulafi başkanlığındaki heyetler, Dışişleri Bakanlığında görüştü.

Açıklamada, "Toplantı, iki ülkenin ortak çıkarlara ilişkin konularda koordinasyon ve görüş alışverişinde bulunarak ilişkilerin geliştirilmesi doğrultusunda gerçekleştirildi." ifadelerine yer verildi.

Katar resmi haber ajansı QNA da "iki ülkenin dışişleri bakanlıkları arasındaki ilk siyasi istişare toplantısının" düzenlendiğini duyurdu.

Toplantıda, Arap ülkelerini ilgilendiren konular ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra Filistin meselesinin ele alındığı kaydedildi.

- Körfez krizi

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, 5 Haziran 2017'de "terör gruplarını desteklediği" iddiasıyla Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmiş ve bu ülkeye ekonomik ambargo uygulamaya başlamıştı.

Katar, söz konusu ülkelerin tüm suçlamalarını reddederken bu durum Körfez bölgesinde krize yol açmıştı.

Körfez krizi, 5 Ocak 2021'de Suudi Arabistan'ın El-Ula kentinde gerçekleştirilen 41. Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde imzalanan Ula Bildirisi ile çözüme kavuşmuştu.


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)