MHP'den, ABD'de Ülkü Ocaklarıyla ilgili rapor hazırlanmasına tepki

MHP'den, ABD'de Ülkü Ocaklarıyla ilgili rapor hazırlanmasına tepki, başlıklı haberin detayında; Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum İl Başkanı Agah Karapıçak, ABD Temsilciler Meclisi'nin Ülkü Ocakları aleyhine kabul ettiği tasarıya tepki gösterdi.

Terör örgütleriyle düşüp kalkan bir ülkenin Ülkü Ocakları aleyhine kabul ettiği tasarının düşündürücü olduğuna dikkat çeken MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, ABD yönetiminin terör örgütleriyle içli-dışlı olduğuna dikkat çekti.

“Ülkü Ocaklarına sınır çizmek, dil uzatmak, ülküsüzlerin ilkesizlerin, terörist ve sevicilerinin, terörle kol kola girenlerin, siyasetini terör üzerine kurgulayanların asla haddi değildir” diyen Karapıçak, “Türk milletinin ve Türk devletinin böylesi bir vandallığı kabulü etmesinin mümkün değildir. Terör örgütleriyle düşüp kalkan bu ülkenin Ülkü Ocaklarına yaptığı iftira korkunç bir yanlış ve saptırmadır. Yunan kökenli bir Demokrat Parti milletvekili tarafından 24 Eylül 2021 tarihinde ABD Temsilciler Meclisi’ne verilen “Ülkü Ocaklarının terörist bir organizasyon olup olmadığının” araştırılmasıyla ilişkili tasarının kabulü yalnızca skandal, yalnızca skolastik bir karar değil, aynı şekilde Türkiye’ye karşı takip edilen düşmanca politikaların da bir parçasıdır” dedi.

Ülkü Ocaklarını insanlık alemi huzurunda karalama teşebbüsünün terörizmin işbirlikçileri eliyle peydahladığı bir komplo, Türk-İslam medeniyetine doğrultulmuş silah olarak niteleyen Karapıçak, “Bu çarpıklığın bir başka örneğinin Almanya’da Sol Parti kanalıyla körüklenmek istenmesi Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i asla yıldıramayacak, asla diz çöktüremeyecektir. Türkiye ABD’ye mahkûm olmayacaktır. Uyanan dev ayağa kalkmakla kalmamış ön almaya, öncü olmaya, inisiyatif üstlenmeye, sürekli ilerlemeye, ilerledikçe de onu bunu rahatsız etmeye başlamıştır. ABD ne yaparsa yapsın, Türk milletinin çelikten yumruğu, teslim olmayacak kalesi Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i sindiremeyecek, boyun eğdiremeyecektir. Ülkü Ocakları; şanlı Türk tarihinin gururunu geleceğe taşıyan kutlu bir kervanın öncüsü, dünyada adaleti tahsis edecek olan Türk milliyetçiliği fikrinin hedefine ulaşması için ant içmiş vatan evlatlarının ilk göz ağrısı, ilk sevdası, ilk mekânıdır” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"MHP’den, ABD’de Ülkü Ocaklarıyla ilgili rapor hazırlanmasına tepki" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "30.09.2021" tarihinde "POLİTİKA" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "POLİTİKA" haberleri kategorisinde yer alan MHP’den, ABD’de Ülkü Ocaklarıyla ilgili rapor hazırlanmasına tepki başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.