Metrolar sayesinde ikinci el kitap alışverişine hareket geldi

TAKİP ET

Metroların kullanımı arttıkça elbette araç içinde yapılan eylemler değişiklik göstermeye başladı. Yer altından artık istediğiniz her yere ulaşabiliyorsunuz ve bu yolculukta 1 tane kitap bile bitirebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Metrolar sayesinde artık Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da kitap okumayı sevmeyen insanlar bile çantalarında 400-500 sayfalık kitapları gezdirmeye başladılar. Bu gerçekten de iyi bir şeydir çünkü artık insanlar can sıkıntısından kendilerini telefonlara veriyordu. İstanbul’daki metrolara baktığımızda halen akıllı telefonlarda oyun oynayanların olduğunu görebiliyoruz ama çoğunlukla kitap okunuyor. Özellikle mesai saatlerinde ayakta kalan yüz binlerce insan vakit geçsin diye kitap okuyorlar ama farkında olmadıkları bir şey var. Kitap okumak onlara huzur veriyor ve aynı zamanda motivasyon sağlıyor. Böylece gün içerisinde çok daha dinç oluyor ve yaşama sevinciyle doluyorlar.

SEYYAR KİTAP SATICI BİLE KAZANMAYA BAŞLADI

Eskiden bırakın seyyarını normal kitapçı bulmak bile oldukça zordu. Şimdi ortaya çıkan pazarda kitaplar oldukça büyük bir fark yarattı. Eskisi gibi oldukça fazla satılmaya başlanan kitapları artık sizde çok rahat bir şekilde, bütçeyi zorlamadan satın alabiliyorsunuz ki kitabı bitirdiğinizde ikinci el kitapçılara gidip çok daha ucuza yeni bir kitap alabiliyorsunuz. Bazı okuyucular okudukları kitabı veya satın aldıkları kitabı bırakın satmayı ödünç bile vermek istemiyorlar. Bu elbette en doğal hakları ama gerçekten kitap okumak isteyen birisine her zaman, her yerde kitaplar verilmelidir diye düşünüyoruz.

KİTAP OKUMAK İSTANBUL’UN SİNİRİNİ ALIYOR

İstanbul’da nedendir bilinmez herkes çok ama çok sinirlidir. Özellikle mesai saatleri içerisinde insanlar sürekli olarak birbirlerine bağırırlar yada sanki çok ciddi bir olay yaşanmış gibi birbirlerine bakarlar. Bu yüzden kitap okumak gerekiyor çünkü kitap okumak insana yaşama sevinci veriyor ve haliyle çok normal bir şekilde sakin oluyorsunuz. İkinci el kitap alışverişini de heyecanlandıran kitap alışverişini sizde yapın ve bu sektöre katkı gösterin çünkü kitaplar bizim her şeyimizdir!