Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı

TAKİP ET

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava durumu bugün şöyle:

Reklam
Reklam

MARMARA'DA ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ
Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Muğla, Sinop, Ankara, Eskişehir, Erzurum, Kars, Ardahan, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trakya kesimi, İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevreleri ile Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli, İstanbul'un kuzey kesimleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının batı kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güney kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Marmara'da kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde (40-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BURSA'DA HAVA DURUMU
Bursa'da bugün hava sıcaklığı 23 derece civarında seyrediyor ve yağışlı bir hava bazı bölgelerde etkili oluyor.

Meteorolojiden edinilen bilgilere göre, Bursa'da yer yer sağanak yağışlı hava etkisini gösterirken, sıcaklık derecesinin önümüzdeki günlerde de düşeceği bildirildi.

Bursalıları soğuk ve yağışlı bir hafta sonu bekliyor. Bursa'da yarın (PAZAR) da yağışların devam etmesi ön görülürken, hava sıcaklığı 22 dereceye düşüyor.

Hafta başında da Bursa'da yağış olacak ve hava sıcaklığı 21 dereceye kadar gerileyecek.

Bursa'da gelecek hafta salı gününden itibaren yağışlar etkisini kaybedecek ancak sıcaklıklar 22 derece civarında seyrini sürdürecek.