Mesut Özil'in transferiyle ilgili sıcak gelişme... İngilizler böyle duyurdu...

TAKİP ET

İsmi Fenerbahçe ile anılan Mesut Özil'in Arsenal'daki geleceğine dair sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İngiliz basını, dikkat çeken rakamı manşete taşıdı.

Reklam
Reklam

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal forması giyen Mesut Özil'in takımdaki geleceği ülkenin bir numaralı spor tartışması haline geldi. Ada basını, sırt ağrısı sebebiyle uzun süredir kadroya alınmayan yetenekli oyuncunun sakatlığının arkasındaki gerçeği sorgulamaya başladı. Haftalık 350 bin avroluk ücretiyle Arsenal'ın en fazla kazanan oyuncusu olan Mesut Özil'in arka arkaya 6 maçtır aynı sakatlık gerekçesiyle kadroya alınmaması İngiliz medyasının radarına takıldı.

Daily Mail gazetesi, Mesut Özil'in yalnızca sırt ağrısı nedeniyle yaklaşık 1 aydır forma giymemesini iğneleyici bir dille satırlarına taşırken, perde arkasında başka sorunlar olduğunu ima etti. Gazetede, yıldız oyuncunun corona virüsü pandemisinin ardından hiçbir resmi maçta forma giymediğinin altını çizdi ve bu haftaki Liverpool maçında dahi sahada olmayacağına dikkati çekti. 31 yaşındaki deneyimli orta saha oyuncusu, salgın arası sonrasında 17 Haziran'dan itibaren yeniden başlayan Premier Lig'de yaklaşık bir ayda hiç süre almadı.

Arsenal, corona virüsü dönüşünde Premier Lig ve FA Cup olmak üzere iki farklı kulvarda 8 resmi müsabaka oynadı. Mesut Özil ise bu mücadelelerin 5 tanesinde 'sırt ağrısı' sebebiyle kadroya alınmadı. Brighton ve Southampon maçlarında kadroda olmasına rağmen süre alamayan Mesut Özil, sakatlığı öncesinde de Manchester City maçında kafilede kendisine yer bulamamıştı. Mesut Özil, bu sezon Arsenal formasıyla 18 lig maçında oynadı ve takımına yalnızca 1 gol, 2 asistlik katkı sağladı.

Türk asıllı Alman yıldız, ligin geri kalanının tamamında forma giymesi durumunda bile sezonu 20 lig maçıyla noktalayacak. Bu rakam, Schalke 04 döneminin ardından Mesut Özil'in bir sezonda en az lig maçına çıktığı sezon olacak. Mesut Özil, Schalke 04'te 2006-07 sezonunda yalnızca 19 lig maçında süre almıştı. Deneyimli isim, Liverpool maçının ardından Aston Villa ya da Watford maçlarında da oynamaması durumunda sezonu 19 lig maçının altında tamamlayacak ve profesyonel kariyerinin en az lig maçına çıktığı sezonunu yaşayacak.

Bu istatistikler sonrası Mesut Özil'in Arsenal'daki geleceğini masaya yatıran İngilizler, dünyaca ünlü yıldızın artık yolun sonuna geldiği ve sezon sonunda yolların ayrılacağı görüşünde. İngiliz basını, geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'nin kadrosuna katmak istediği Mesut Özil'in yeni adresinin ABD ya da Türkiye olacağını öne sürmüştü. Arsenal'de menajer Mikel Arteta ile yıldızı barışmayan Mesut Özil'in sezon sonunda takımdan ayrılacağı belirtilmişti.
The Sun'da yer alan haberde; "Fenerbahçe'nin istediği Mesut Özil'in yeni rotası ABD veya Türkiye olacak." ifadeleri kullanılmıştı.