Mert Hakan Yandaş transferinde flaş gerçek

TAKİP ET

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Tahir Kum, Galatasaray ve Mert Hakan Yandaş arasındaki tazminat davası bilmecesine açıklık getirdi.

Reklam
Reklam

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Tahir Kum, Mert Hakan Yandaş - Galatasaray - Fenerbahçe üçgeninde en fazla merak edilen konulardan birini açıkladı. Galatasaray Kulübü, Sivassporlu Mert Hakan Yandaş’la ilgili 5 milyon Euro’luk tazminat davası açacakmış... Ne için? Mert Hakan Yandaş kendileriyle yaptığı ön sözleşmeye bağlı kalmadığı için...

SAĞLAM BİR SÖZLEŞME İMZALAMIŞ
Belli ki, Galatasaray Yönetimi, sezon sonu kulübü ile sözleşmesi sona erecek olan Mert Hakan’la sağlam (!) bir sözleşme imzalamış. Hatta bu flaş habere imza atan sevgili kardeşim Ali Naci Küçük (alanında tek geçerim) karşı tarafa bir ödemenin de yapıldığını yazmıştı.

"TFF TALİMATLARINDAN BİHABERLER"
O günden beri şoktayım. Sebebi ise, yalandan da olsa (!) kulüpten bu habere bir yalanlama olmaması. Belli ki Galatasaray’ın bu transfer girişiminden ve futbolcuya karşı açacağı davadan kulübün avukatlarının da haberi yok! Varsa da, onlar da yöneticileri gibi TFF talimatlarından bihaberler o zaman.

İŞTE O TALİMAT MADDESİ
Çünkü ‘Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transfer Talimatı 19. Maddesinin 6. Fıkrası’ çok açık. “Mevcut kulübüyle sözleşmesi devam eden profesyonel bir futbolcuyla sözleşme imzalama niyetinde olan kulüp, futbolcuyla görüşmelere başlamadan önce futbolcunun sözleşmesel ilişkisi devam eden kulübünün iznini yazılı olarak almak zorundadır. Yazılı izin almaksızın görüşmelere başlayan kulüp, futbolcu, futbolcu temsilcisi ve diğer kişiler hakkında Futbol Disiplin Talimatı hükümleri uygulanır” diyor.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ