Merkez Bankası'ndan IBAN sistemine yeni düzenleme

TAKİP ET

Merkez Bankası'ndan IBAN sistemine yeni düzenleme, başlıklı haberin detayında; Bankalar dışındaki ödeme hizmeti sağlayıcılarının para transferine konu müşteri hesapları için IBAN oluşturması zorunlu olmayacak.

Reklam
Reklam

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), Uluslararası Banka Hesap Numarası Hakkında Tebliğ’de yaptığı değişiklikler, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan düzenlemeler doğrultusunda, tebliğin amaç cümlesinde uygulayıcı muhatap olarak işaret edilen ’bankalar’, ’ödeme hizmeti sağlayıcıları’ şeklinde değiştirilerek daha geniş bir kapsamda ele alındı.

Böylece tebliğin amacı; ’uluslararası banka hesap numarasının ödeme hizmeti sağlayıcıları tarafından uygulanmasına ilişkin esas ve usulleri belirlemek’ olarak tanımlandı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Merkez Bankası’ndan IBAN sistemine yeni düzenleme" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "05.08.2021" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan Merkez Bankası’ndan IBAN sistemine yeni düzenleme başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.