Mekanik klavye satışları yükseldi ama stok yok!

TAKİP ET

Mekanik klavyeler hem sağlıklı olduğu için hem de normal klavyelere göre çok daha sağlıklı olduğu için tercih ediliyor. Klavyelerin bu denli satışı elbette bütün vatandaşı da sevindiriyor çünkü ortaya bir ticaret çıkıyor.

Reklam
Reklam

Mekanik klavye satışlarının son zamanlarda yükseldiği ve hatta son 3 aydır zirveyi zorladığı biliniyor ama Türkiye’de markaların stokları bitmiş gibi görünüyor. İnsanlar mekanik klavye satın almak isterken hiçbir yerde markaların ürünlerini göremiyoruz. Mekanik klavyede yazı yazmak çok daha kolay ve aynı zamanda sağlıklıdır. Normal klavyelerde ve özellikle laptop klavyelerinde oldukça ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. En büyük sorunlardan bir tanesi ve aynı zamanda mekanik klavyenin ilk tercih olmasının sebebi parmak sağlığıdır. Bastığınız tuşun tekrar geri gelmesi, yani süspansiyon sistemi olması mekanik klavyelerde en çok tercih edilen bir yöntemdir.

TÜRKİYE’DE DONANIMA PEK FAZLA ÖNEM VERİLMİYOR

Bugün laptop kullanan insan yazı yazarken bile sürekli olarak ürünün kendi klavyesini kullanıyor ve bununla birlikte mekanik klavyelerde ortaya çıkan pahalılık oran onlara çok geliyor. Türkiye’de bu tür bir sorun olmasının en büyük sebebi hem fiyatı hem de stoklarla yakından alakalı olacaktır. Teknolojik her türlü üründen çok fazla vergi alınıyor ki eğer çok ünlü bir markanın ürününü almak istiyorsanız çok daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu anlamda yorum bile yapamıyoruz. Klavyelerin satışları bu yüzden neredeyse hiç yoktur.

SAĞLIKLI BİR DENEYİM İÇİN MEKANİK KLAVYE TEK TERCİHTİR!

Sağlıklı bir klavye sizin parmaklarınızı ağrıtmaz ve aynı zamanda dirseklerinizi acıtmaz. Eğer sizde bu tür sorunlarla karşılaşıyorsanız kesinlikle klavyenizi değiştirin çünkü çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Klavyelerin bu denli satış rekorları kırmasının sebepleri arasında işte bu bahsettiğimiz şeyler alıyor. Mekanik klavyeler hakkında yorumlarınızı bizlere yazmayı unutmayın.