Manyas ve Kepsut göl barajına yavru sazan salındı

TAKİP ET

Manyas ve Kepsut göl barajına yavru sazan salındı, başlıklı haberin detayında; Manyas ve Kepsut'ta bulunan göletlere 136 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Reklam
Reklam

Manyas ve Kepsut İlçesinde Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının balıklandırılması Projesi " kapsamında Antalya’da bulunan Su Ürünler Araştırma ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen sazan balığı yavrularından ülkemizin önemli tatlı su göllerinden Manyas Gölü ile barajına 116 bin adet ve Kepsut göletlerine de 20 bin adet sazan balığı bırakıldı.

Manyas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdal Ok ile Müdürlük veterinerleri tarafından Manyas Gölü ve barajına salınan balıkların kırsal kesimde ki vatandaşların kaliteli proteine ulaşmaları , sosyal ve sportif faaliyetlerinde bulunmaları , balık popülasyonlarının devamı, göl ekosisteminin canlı tutulmasının hedeflendiği belirtildi. Balıkesir’e toplamda 485 bin tane yavru sazan tahsis edildiği belirtildi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Manyas ve Kepsut göl barajına yavru sazan salındı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "05.08.2021" tarihinde "ÇEVRE" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ÇEVRE" haberleri kategorisinde yer alan Manyas ve Kepsut göl barajına yavru sazan salındı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.