Mansur Yavaş kararını verdi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın YENİ Parti'ye geçip geçmeyeceğine ilişkin tartışmalar sürerken, CHP'den dikkat çeken bir açıklama geldi. CHP Sözcüsü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müslim Sarı, Yavaş'ın 'CHP çatısı altında siyaset yapmaya devam etmek istediğini' söylediğini aktardı. Yavaş'ın YENİ Parti'ye geçmemesinde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki dengelerin etkili olduğu da öne sürüldü.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın siyasi geleceğine ilişkin tartışmalarda yeni bir gelişme yaşandı.
Özgür Özel’in liderliğindeki YENİ Parti’ye çok sayıda belediye başkanının geçmesinin ardından gözler Mansur Yavaş’a çevrilmişti. Yavaş’ın henüz YENİ Parti’ye katılmamasının nedenine ilişkin Ankara kulislerinde farklı iddialar gündeme gelirken, CHP’den de açıklama geldi.
YAVAŞ’IN CHP’DE KALDIĞI İDDİA EDİLDİ
Yeni Şafak’a dayandırılan haberde, Mansur Yavaş’ın YENİ Parti’ye geçmemesinde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki sandalye dağılımının etkili olduğu öne sürüldü.
148 üyeli ABB Meclisi’nde AK Parti’nin 50, CHP’nin 49, YENİ Parti’nin 30, MHP’nin 9, bağımsızların 7, BBP’nin 2 ve Yeniden Refah Partisi’nin 1 üyesi bulunuyor. Mecliste çoğunluk için 75 üyeye ihtiyaç duyulurken, Cumhur İttifakı’nın toplam 61 üyeye sahip olduğu belirtildi.
CHP’DEN MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI
CHP Sözcüsü ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müslim Sarı ise Aydınlık Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Yavaş’la sürekli görüştüklerini söyledi.
Sarı, CHP Genel Merkezi ile Mansur Yavaş arasında bir sorun veya soğukluk bulunmadığını belirterek, Yavaş’ın “CHP çatısı altında siyaset yapmaya devam etmek istediğini” kendilerine söylediğini aktardı.
“BELEDİYE MECLİSLERİNDE HASSAS DENGELER VAR”
Müslim Sarı, belediye meclislerindeki dengelerin de Yavaş’ın kararında etkili olduğunu ifade etti.
CHP olarak Yavaş’a yönelik özel bir taleplerinin olmadığını belirten Sarı, belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin siyasi aidiyetlerinin netleşmesini istediklerini söyledi.
Kaynak: MYNET