Manisa'daki depremin ardından uzmanlardan ilk açıklama

TAKİP ET

Merkez üssü Manisa Kırkağaç olan 5.1 şiddetindeki depremin hemen ardından uzmanlardan ilk açıklama geldi. Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, Manisa depremiyle ilgili konuştu.

Reklam
Reklam

Cuma akşamı Elazığ'da meydana gelen ve 41 vatandaşımızın ölümüne sebep olan 6.8'lik depremin ardından Manisa Kırkağaç 5.1'le sallandı. Deprem, Manisa ve İzmir'de hissedildi. Depremle ilgili Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Pampal açıklamalarda bulundu. Teskin edici açıklamalarda bulunan Pampal, "Bu civardaki faylar 6.5'den büyük depremler yaratacak boyut taşımıyor" dedi.

UZMANLARDAN İLK AÇIKLAMA
Pampal, CNN TÜRK canlı yayınında Manisa ve İzmir'i sallayan Kandilli'nin verisine göre 5.1'lik , AFAD'ın verilerine göre 4.8'lik depremle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:
"Gediz Grabeni'ne bağlı fayların üzerinde meydana gelmiş olması lazım. 4-5-6 büyüklüğüne kadar deprem üretebilir bir fay sistemi. Çok büyük bir etkisini olacağını zannetmiyorum . Ancak yapı stoklarının durumundan ötürü bir hasar oluşabilir.

"6.5 ŞİDDETİNDEN BÜYÜK DEPREM OLMAZ"
Bu bölgeler buranın olağan depremleri demek zorundayız. Buna yapacak bir şey yok. Batı Anadolu'nun graben fay hatlarının ne kadar çok olduğunu görüyoruz biliyoruz. Yani tekrarlamak gerekirse bu civardaki faylar 6.5'den büyük depremler yaratacak boyut taşımıyor. ama bazı hasarlara neden olabilirler."

NE OLMUŞTU?
Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 14.26'da meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem, bölgede paniğe neden oldu. 5.1 şiddetindeki depremin ardından halk kendisini sokağa attı. Çevre illerden de hissedilen depremin ardından 3.5 ve 3.7 şiddetinde iki artçı deprem daha oldu.